Yoghurt med gurka

Riven gurka i grekisk matyoghurt är en god och enkel sås eller röra att laga. Om du vill kan du smaka av såsen med pressad vitlök också - då blir den en grekisk tzatziki.

4 portioner yoghurt med gurka

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 gurka, riven
  • 0,5 krm salt och 0,5 krm svart- eller vitpeppar
  • 0,5 klyfta vitlök (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj, riv och blanda gurka med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  2. Pressa ev. i en halv vitlöksklyfta om du gillar vitlök.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer