Vinbärssnaps

En god hemgjord snaps med röda och svarta vinbär. Du kan använda färska eller frusna vinbär. Enbart röda vinbär ger en syrligare snaps. Tillsätt då ev någon tsk socker efter smak. Det går även att göra snaps
Snapsen ska stå i 2-3 veckor att dra så tiden för tillagning ovan stämmer ej.

1 flaska vinbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 dagar 3 tim
  • Klart på: 4 dagar 3 tim 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska brännvin
  • 2 dl röda vinbär
  • 2 dl svarta vinbär

Tillagning

  1. Rensa vinbären och skölj dem.
  2. Lägg dem i en burk eller flaska av glas.
  3. Fyll så att brännvinet täcker vinbären med några cm marginal samt upp till lock eller kork.
  4. Förslut och låt stå svalt och mörkt i 2-3 veckor.
  5. Sila av vinbären.
  6. Vinbärssnapsen ska serveras väl kyld.
E-mail
Medel: 2.3 (3 röster)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer