Vinbärssnaps

Introduktion och förberedelse

En god hemgjord snaps med röda och svarta vinbär. Du kan använda färska eller frusna vinbär.

Enbart röda vinbär ger en syrligare snaps. Tillsätt då ev någon tsk socker efter smak. Det går även att göra snaps

Snapsen ska stå i 2-3 veckor att dra så tiden för tillagning ovan stämmer ej.

1 flaska vinbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 dagar 3 tim
  • Klart på: 4 dagar 3 tim 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska brännvin
  • 2 dl röda vinbär
  • 2 dl svarta vinbär

Tillagning

  1. Rensa vinbären och skölj dem.
  2. Lägg dem i en burk eller flaska av glas.
  3. Fyll så att brännvinet täcker vinbären med några cm marginal samt upp till lock eller kork.
  4. Förslut och låt stå svalt och mörkt i 2-3 veckor.
  5. Sila av vinbären.
  6. Vinbärssnapsen ska serveras väl kyld.
E-mail
Medel: 3.7 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.