Vinbärssnaps

En god hemgjord snaps med röda och svarta vinbär. Du kan använda färska eller frusna vinbär. Enbart röda vinbär ger en syrligare snaps. Tillsätt då ev någon tsk socker efter smak. Det går även att göra snaps
Snapsen ska stå i 2-3 veckor att dra så tiden för tillagning ovan stämmer ej.

1 flaska vinbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 dagar 3 tim
  • Klart på: 4 dagar 3 tim 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska brännvin
  • 2 dl röda vinbär
  • 2 dl svarta vinbär

Tillagning

  1. Rensa vinbären och skölj dem.
  2. Lägg dem i en burk eller flaska av glas.
  3. Fyll så att brännvinet täcker vinbären med några cm marginal samt upp till lock eller kork.
  4. Förslut och låt stå svalt och mörkt i 2-3 veckor.
  5. Sila av vinbären.
  6. Vinbärssnapsen ska serveras väl kyld.
E-mail
Medel: 3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer