Vinbärssnaps
Introduktion och förberedelse
En god hemgjord snaps med röda och svarta vinbär.
Du kan använda färska eller frysta vinbär.
Varianter
Här har jag tagit hälften svarta och hälften röda vinbär men det går bra att ta enbart röda vinbär - det ger en syrligare snaps och då kan du tillsätta någon tsk socker efter smak.
Tillagning
- Rensa vinbären och skölj dem.
- Lägg dem i en burk eller flaska av glas.
- Fyll så att brännvinet täcker vinbären med några cm marginal samt upp till lock eller kork.
- Förslut och låt stå svalt och mörkt i 2-3 veckor.
- Sila av i en silduk, finmaskig sil eller kaffefilter till en bringare.
- Häll tillbaka på flaska (använd en tratt) och förslut. Låt stå i 3 dagar till. Kan gärna lagras några månader men är klar att drickas.
- Vinbärssnapsen ska serveras väl kyld.
Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal