Rödavinbärssnaps

Introduktion och förberedelse

En god hemgjord snaps med röda vinbär.

Serveringsförslag

Rödavinbärssnapsen serveras väl kyld - helst iskall - till allt som vanlig snaps funkar till - julbord, kräftskiva, sillbord, SOS, midsommar, påskbord eller smörgåsbord.

Överblivna vinbär

Resterna på vinbären som blir över kan du använda till en dessert, röra eller kompott. Blanda dem med någon dl socker eller efter tycke och koka upp. Ställ i kylen i en burk några dagar. Servera till vilt, husmanskost eller som varm röra till vaniljglass och vispad grädde.

Val av vinbär

  • Du kan använda färska eller frysta vinbär.
  • Jag tog även i några svarta vinbär och de ger då lite mer aromatisk smak och lite fylligare färg. Det är valfritt att ha med.
  • Istället för röda vinbär kan du göra med svarta vinbär eller vita vinbär - eller blanda.

45 cl rödavinbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 33 dagar
  • Klart på: 33 dagar 10 min

Ingredienser

  • 50 cl vodka naturell 42%
  • 5 dl röda vinbär
  • 1 dl svarta vinbär (eller ersätt med mer röda vinbär)

Tillagning

  1. Rensa vinbären och skölj dem.
  2. Lägg dem i en burk eller flaska av glas.
  3. Fyll så att spriten täcker vinbären med några cm marginal samt upp till lock eller kork.
  4. Förslut och låt stå svalt och mörkt i en månad.
  5. Sila av i en silduk, finmaskig sil eller kaffefilter till en bringare.
  6. Häll tillbaka på flaska (använd en tratt) och förslut. Låt stå i 3 dagar till. Kan gärna lagras några månader men är klar att drickas.
  7. Rödavinbärssnapsen ska serveras väl kyld.
E-mail
Medel: 3.5 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-08-28

Tillbehör och liknande recept: