Vinbärssnaps

Introduktion och förberedelse

En god hemgjord snaps med röda och svarta vinbär. 

Du kan använda färska eller frusna vinbär.

Varianter

Här har jag tagit hälften svarta och hälften röda vinbär men det går bra att ta enbart röda vinbär - det ger en syrligare snaps och då kan du tillsätta någon tsk socker efter smak. 

Framförhållning

Snapsen ska stå i 2-3 veckor att dra så tiden för tillagning ovan stämmer ej.

1 flaska vinbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 dagar 3 tim
  • Klart på: 4 dagar 3 tim 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska brännvin
  • 2 dl röda vinbär
  • 2 dl svarta vinbär

Tillagning

  1. Rensa vinbären och skölj dem.
  2. Lägg dem i en burk eller flaska av glas.
  3. Fyll så att brännvinet täcker vinbären med några cm marginal samt upp till lock eller kork.
  4. Förslut och låt stå svalt och mörkt i 2-3 veckor.
  5. Sila av vinbären.
  6. Vinbärssnapsen ska serveras väl kyld.
E-mail
Medel: 3.6 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-20

Tillbehör och liknande recept: