Vegansk raita

Introduktion och förberedelse

Vegansk raita är en Indisk kall sås utan yoghurt men med Oatly fraiche istället.

En röra med tärnad gurka, tomat, ingefära och spiskummin som passar till indiska grytor, linsgrytor och annan stark mat. En variant på vanlig raita.

Även god som sås och grönsakstillbehör till grillad, friterad eller stekt mat.

6 portioner vegansk raita

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liten gurka
  • 3 tomater
  • 2 dl Oatly fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Skölj och tärna gurka och tomater så fint du kan. Lägg i en skål.
  2. Skala och finhacka färsk ingefära.
  3. Blanda i Oatly fraiche, salt, svartpeppar, ingefära, spiskummin samt citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vegansk raita är klar att serveras.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-16

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept