Vegansk raita

Utan yoghurt men med Oatly fraiche. En indisk röra med tärnad gurka, tomat, ingefära och spiskummin som passar till indiska grytor, linsgrytor och annan stark mat. Även god som sås och grönsakstillbehör till grillad, friterad eller stekt mat.

6 portioner vegansk raita

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liten gurka
  • 3 tomater
  • 2 dl Oatly fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Skölj och tärna gurka och tomater så fint du kan. Lägg i en skål.
  2. Skala och finhacka färsk ingefära.
  3. Blanda i Oatly fraiche, salt, svartpeppar, ingefära, spiskummin samt citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vegansk raita är klar att serveras.
E-mail
Inga röster än

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer