Vegansk raita

Introduktion och förberedelse

Vegansk raita är en Indisk kall sås utan yoghurt men med Oatly fraiche eller havregurt.

En röra med tärnad gurka, tomat, ingefära och spiskummin som passar till indiska grytor, linsgrytor och annan stark mat.

En variant på vanlig raita.

Även god som sås och grönsakstillbehör till det mesta som till grillat, friterat eller stekt mat samt på buffé och fest. 

6 portioner vegansk raita

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liten gurka
  • 3 tomater
  • 2 dl Oatly fraiche eller havregurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Skölj och tärna gurka och tomater så fint du kan. Lägg i en skål.
  2. Skala och finhacka färsk ingefära.
  3. Blanda i Oatly fraiche, salt, svartpeppar, ingefära, spiskummin samt citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vegansk raita är klar att serveras.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 53 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-23

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.