Tomatdoftande pastasås med kyckling

Pastasås med tomat toppad med kyckling. God till pasta som spagetti eller penne.
Servera gärna en tomatsallad samt bröd till. På bilden rustik baguette med röra av hälften färskost och hälften ajvar.

4 portioner pastasås med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti, tagliatelle, penne eller gnocchi
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm oregano
  • Pastasås: 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten purjolök
  • 2 stänger selleri
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl kokbar crème fraiche
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano till servering

Tillagning

  1. Skala och hacka löken samt vitlök fint. Lägg i en kastrull med olivolja.
  2. Ansa, dela på längden och skölj purjolöken. Strimla den i halvcentimetertjocka skivor.
  3. Skölj och strimla selleri fint.
  4. Fräs lök, vitlök, purjo samt selleri i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att ta färg.
  5. Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika, rosmarin, cayenne, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10 minuter under lock på medelvärme. Koka under tiden pastan.
  6. Dela och strimla kycklingen i små bitar. Blanda den med ingefära, oregano, salt och peppar.
  7. Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna och sänk sedan värmen och låt småsteka medan pastan kokar klart.
  8. Tillsätt crème fraiche till tomatsåsen, rör om och låt såsen koka upp. Smaka av med salt, peppar och cayenne.
  9. Servera pastasåsen med pastan samt toppa med stekt kyckling och riven parmesan gärna också ett gott fullkornsbröd.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer