Tomatdoftande pastasås med kyckling
Pastasås med tomat toppad med kyckling och riven parmesan serverad med halverade cocktailtomater och strimlad rödlök.
Tillagning
- Skala och hacka löken samt vitlök fint. Lägg i en kastrull med olivolja.
- Ansa, dela på längden och skölj purjolöken. Strimla den i halvcentimetertjocka skivor.
- Skölj och strimla selleri fint.
- Fräs lök, vitlök, purjo samt selleri i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att ta färg.
- Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika, rosmarin, cayenne, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10 minuter under lock på medelvärme. Koka under tiden pastan.
- Dela och strimla kycklingen i små bitar. Blanda den med ingefära, oregano, salt och peppar.
- Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna och sänk sedan värmen och låt småsteka medan pastan kokar klart.
- Tillsätt crème fraiche till tomatsåsen, rör om och låt såsen koka upp. Smaka av med salt, peppar och cayenne.
- Servera pastasåsen med pastan samt toppa med stekt kyckling och riven parmesan gärna också ett gott fullkornsbröd.
Serveringsförslag
- God till valfri pasta som spagetti, bucatini (spagetti med hål i) eller penne.
- Servera gärna en tomatsallad samt bröd till.
- På bilden rustik surdegsbaguette du kan baka själv eller köpa färdig eller som bake-off. Toppad med en röra av hälften färskost och hälften ajvar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 632 kcal