Tomatdoftande pastasås med kyckling
Introduktion och förberedelse
Pastasås med tomat toppad med kyckling och riven parmesan serverad med halverade cocktailtomater och strimlad rödlök. God till pasta som spagetti, bucatini (spagetti med hål i) eller penne.
Servera gärna en tomatsallad samt bröd till. På bilden rustik surdegsbaguette med en röra av hälften färskost och hälften ajvar.
Tillagning
- Skala och hacka löken samt vitlök fint. Lägg i en kastrull med olivolja.
- Ansa, dela på längden och skölj purjolöken. Strimla den i halvcentimetertjocka skivor.
- Skölj och strimla selleri fint.
- Fräs lök, vitlök, purjo samt selleri i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att ta färg.
- Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika, rosmarin, cayenne, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10 minuter under lock på medelvärme. Koka under tiden pastan.
- Dela och strimla kycklingen i små bitar. Blanda den med ingefära, oregano, salt och peppar.
- Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna och sänk sedan värmen och låt småsteka medan pastan kokar klart.
- Tillsätt crème fraiche till tomatsåsen, rör om och låt såsen koka upp. Smaka av med salt, peppar och cayenne.
- Servera pastasåsen med pastan samt toppa med stekt kyckling och riven parmesan gärna också ett gott fullkornsbröd.