Pasta med kyckling och broccoli

Pasta med kyckling, broccoli, vitlök, chili, persilja samt sås av grädde och kycklingbuljong.
På bilden även vitlöksbröd med mozzarella som är gott till. Dessa kan du laga genom att bre olivolja mixad med pressad vitlök och persilja på baguetter, strö över riven mozzarella och rosta dem gyllene i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.
Du kan ta 500 gram fryst broccoli istället för färsk.
Du kan välja valfri sort pasta - på bilden spagetti - men tagliatelle, skruvar, fjärilar osv blir också gott.

4 portioner pasta med kyckling och broccoli

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 pasta
  • 2 buketter broccoli
  • 4 msk smör
  • 2 kycklingfiléer ca 300 gram
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 dl grädde
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 1 tsk salt och någon msk olja.
  2. Skär kycklingen i små tärningar.
  3. Fräs kycklingtärningarna i smör så att den får färg. Gärna i en bred panna med höga kanter.
  4. Börja koka pastan enligt paket.
  5. Skala och pressa vitlök samt tillsätt chili till kycklingen.
  6. Fräs någon minut.
  7. Tillsätt grädde, 2 dl vatten, hackad persilja samt buljongtärning. Låt småkoka under tiden pastan kokar klart. Smaka av såsen med salt och peppar.
  8. Skär loss buketter från broccolin. Skär i mindre buketter. Om du vill kan du använda stammen också. Skala den då och skär i tärningar.
  9. Lägg broccolin i en kastrull och tillsätt ca 3 dl vatten. Täck med lock och koka mjuk i ca 3 minuter. Använder du stammen så koka dem först i 2 minuter och tillsätt sedan buketterna och koka ytterligare 3 minuter.
  10. Blanda broccolin med pasta- och kycklingsåsen och servera med pastan. Strö över riven parmesan. Blanda gärna ihop allt vid servering. Gott med vitlöksbröd med mozzarella som på bilden.
E-mail
Medel: 5 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer