Pasta med kyckling och broccoli

Pasta med kyckling, broccoli, vitlök, chili, persilja samt sås av grädde och kycklingbuljong.
På bilden även vitlöksbröd med mozzarella som är gott till. Dessa kan du laga genom att bre olivolja mixad med pressad vitlök och persilja på baguetter, strö över riven mozzarella och rosta dem gyllene i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.
Du kan ta 500 gram fryst broccoli istället för färsk.
Du kan välja valfri sort pasta - på bilden spagetti - men tagliatelle, skruvar, fjärilar osv blir också gott.

4 portioner pasta med kyckling och broccoli

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 pasta
  • 2 buketter broccoli
  • 4 msk smör
  • 2 kycklingfiléer ca 300 gram
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 dl grädde
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 1 tsk salt och någon msk olja.
  2. Skär kycklingen i små tärningar.
  3. Fräs kycklingtärningarna i smör så att den får färg. Gärna i en bred panna med höga kanter.
  4. Börja koka pastan enligt paket.
  5. Skala och pressa vitlök samt tillsätt chili till kycklingen.
  6. Fräs någon minut.
  7. Tillsätt grädde, 2 dl vatten, hackad persilja samt buljongtärning. Låt småkoka under tiden pastan kokar klart. Smaka av såsen med salt och peppar.
  8. Skär loss buketter från broccolin. Skär i mindre buketter. Om du vill kan du använda stammen också. Skala den då och skär i tärningar.
  9. Lägg broccolin i en kastrull och tillsätt ca 3 dl vatten. Täck med lock och koka mjuk i ca 3 minuter. Använder du stammen så koka dem först i 2 minuter och tillsätt sedan buketterna och koka ytterligare 3 minuter.
  10. Blanda broccolin med pasta- och kycklingsåsen och servera med pastan. Strö över riven parmesan. Blanda gärna ihop allt vid servering. Gott med vitlöksbröd med mozzarella som på bilden.
E-mail
Medel: 4.9 (9 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer