Pasta med kyckling och broccoli
Pasta med kyckling, broccoli, vitlök, chili, persilja samt krämig sås av grädde och kycklingbuljong.
Tillagning
- Skär loss buketter från broccolin. Skär i mindre buketter. Om du vill kan du använda stammen också. Skala den då och skär i tärningar.
- Skala vitlök och riv ost.
- Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 1 tsk salt och någon msk olja.
- Skär kycklingen i små tärningar.
- Fräs kycklingtärningarna i smör så att den får färg. Gärna i en bred panna med höga kanter.
- Skala och pressa i vitlök samt tillsätt chili till kycklingen.
- Låt steka på låg värme medan du kokar pastan.
- Börja koka pastan enligt paket.
- Koka upp grädde, 2 dl vatten, hackad persilja samt smula över buljongtärning. Rör om. Låt småkoka under tiden pastan kokar. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Lägg broccolin i en kastrull och tillsätt ca 3 dl vatten. Täck med lock och koka mjuk i ca 3 minuter. Använder du stammen så koka dem först i 2 minuter och tillsätt sedan buketterna och koka ytterligare 3 minuter.
- Häll såsen över kycklingen i pannan och koka ihop någon minut.
- Blanda den kokta pastan med broccolin, hälften av osten samt pasta- och kycklingsåsen i en stor panna, gryta eller skål.
- Strö över resten av osten eller servera till i en skål vid sidan.
- Gott med vitlöksbröd med mozzarella som på bilden.
Serveringsförslag
Jag hade vitlöksbröd med mozzarella till. Dessa kan du laga genom att bre olivolja mixad med pressad vitlök och persilja på baguetter, strö över riven mozzarella och rosta dem gyllene i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.
Varianter
- Du kan ta 500 gram fryst broccoli istället för färsk. Häll bort vattnet som blir när du tinar broccolin.
- Du kan välja valfri sort pasta - på bilden spagetti - men tagliatelle, skruvar, fjärilar osv blir också gott.
Uppskattat näringsvärde per portion: 532 kcal