Pasta med kyckling och broccoli

Introduktion och förberedelse

Pasta med kyckling, broccoli, vitlök, chili, persilja samt sås av grädde och kycklingbuljong.

På bilden även vitlöksbröd med mozzarella som är gott till. Dessa kan du laga genom att bre olivolja mixad med pressad vitlök och persilja på baguetter, strö över riven mozzarella och rosta dem gyllene i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.

Du kan ta 500 gram fryst broccoli istället för färsk.

Du kan välja valfri sort pasta - på bilden spagetti - men tagliatelle, skruvar, fjärilar osv blir också gott.

4 portioner pasta med kyckling och broccoli

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 pasta
  • 2 buketter broccoli
  • 4 msk smör
  • 2 kycklingfiléer ca 300 gram
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 dl grädde
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 1 tsk salt och någon msk olja.
  2. Skär kycklingen i små tärningar.
  3. Fräs kycklingtärningarna i smör så att den får färg. Gärna i en bred panna med höga kanter.
  4. Börja koka pastan enligt paket.
  5. Skala och pressa vitlök samt tillsätt chili till kycklingen.
  6. Fräs någon minut.
  7. Tillsätt grädde, 2 dl vatten, hackad persilja samt buljongtärning. Låt småkoka under tiden pastan kokar klart. Smaka av såsen med salt och peppar.
  8. Skär loss buketter från broccolin. Skär i mindre buketter. Om du vill kan du använda stammen också. Skala den då och skär i tärningar.
  9. Lägg broccolin i en kastrull och tillsätt ca 3 dl vatten. Täck med lock och koka mjuk i ca 3 minuter. Använder du stammen så koka dem först i 2 minuter och tillsätt sedan buketterna och koka ytterligare 3 minuter.
  10. Blanda broccolin med pasta- och kycklingsåsen och servera med pastan. Strö över riven parmesan. Blanda gärna ihop allt vid servering. Gott med vitlöksbröd med mozzarella som på bilden.
E-mail
Medel: 4.5 (27 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.