Kebabkött av köttfärs
Hemgjort kebabkött av köttfärs till gyros och pitabröd. Köttfärs smaksatt med goda gyroskryddor som sambal, spiskummin och vitlök sätter med bacon smak på köttet.
Servera som valfri kebab eller gyros i pitabröd eller annat bröd.
Bacon är valfritt att ta med.
Tillagning
- Häll alla ingredienser utom färsen i en mixer och kör tills baconen finfördelats med resten. Blanda färsen med resten i en bunke. Se till att allt är väl blandat.
- Forma smeten till en avlång rulle på folie och svep folien runt. Lägg i frysen över natten så smeten är genomfrusen.
- Låt foliepaketet ligga i rumstemperatur 20 minuter innan fortsatt tillagning. Skär tunna skivor, så många som ryms i din stekpanna åt gången, och stek i olivolja på medelhög till hög värme. Se till att skivorna är stekta på båda sidor. Fortsätt så tills hela rullen är skivad och stekt.
- Strimla sallad och lök samt skär gurka och tomat i tunna skivor.
- Servera allt upplagt var för sig och låt alla bygga sin egen fyllning i pitabrödet.
Goda tillbehör är att fylla med:
- Grönsaker som kivade tomater, tärnad gurka, hackad bladpersilja, skivad saltgurka, strimlad gul eller röd lök, strimlad isbergsallad och finriven rödkål.
- Riven eller tärnad ost, vitost eller fetaost.
- Sås som vitlöksdressing eller kebabsås samt chilisås som Sriracha.
Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal