Tikka Masala currypasta
Tikka Masala currypasta är en kryddblandning med färsk ingefära, vitlök, chili, gurkmeja, koriander, spiskummin och kardemumma med mera.
Kan användas som smaksättare till currygryta Tikka Masala med kyckling eller halloumi eller annat som grönsaker, lamm, lax med mera.
Currypastan passar även att marinera ingredienser som kyckling, halloumi, lax, lamm, fisk med mera för grill, grillspett, stekpanna och/eller gryta.
Du behöver en stavmixer eller annan mixer att mixa currypastan med.
Tillagning
- Skala och hacka ingefäran i grova bitar. Lägg i en smal hög skål eller mixer.
- Skölj chili, skär bort fästet och strimla den samt tillsätt den. Lägg med ingefäran.
- Skala och hacka vitlöken grovt. Lägg med ingefäran.
- Tillsätt koriander, spiskummin, paprika, gurkmeja, garam masala, kardemumma samt vatten och olja.
- Mixa till en slät currypasta och använd till det du önskar.
- Currypastan är god till att marinera kött, halloumi eller grönsaker i samt ha i grytor med stekt lök som grund och krossade tomater, vatten, kokosmjölk eller lite grädde i.
- Förvaras i kylen. Kan frysas.
Kan förberedas innan
Currypastan blir extra god och smakerna kommer fram mera om du gör currypastan i god tid. Du även använda den att marinerar det du vill laga och/eller laga sås dagen innan och ha kallt i kylen.
Nästa dag kan du steka eller grilla det du vill ha i som exempelvis kyckling och värma på såsen och vända ner denna ingrediens samt garnera till servering. Här är två förslag med kyckling och en med halloumi.
Uppskattat näringsvärde per portion: 54 kcal