Tahinisås

Introduktion och förberedelse

En kall, god och enkel sås smaksatt med tahini - sesampasta. Kan blandas av matyoghurt, gräddfil eller crème fraiche.

Gott till grillat, falafel, kebab, grillspett, hamburgare eller kyckling.

Vill du ha en vegan tahinisås kan du använda Oatlys Fraiche eller havregurt.

4 portioner tahinisås

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 msk tahini sesampasta
  • 2 dl matyoghurt eller crème fraiche
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till en jämn sås och servera eller förvara i kylen.
E-mail
Medel: 3.9 (16 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 128 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-12-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.