Suffering Bastard
Suffering Bastard är en cocktail med konjak, gin, lime samt angostura som toppas upp med Ginger beer, limeklyfta och myntablad.
Tillagning
- Se till att flaskan med Ginger Beer är kall.
- Fyll ett collins-glas eller Suffering Bastard mugg till 3/4 med isbitar.
- Skölj lime och skär ut en klyfta till garnering. Pressa ut limesaft så du har 1,5 cl.
- Mät upp konjak och gin i en shaker med ca 5 isbitar.
- Tillsätt färskpressad lime och Angostura bitter.
- Skaka shakern i 15 sekunder. Sila upp i glaset.
- Toppa upp med Ginger Beer.
- Garnera med en klyfta och/eller skiva lime samt myntablad (valfritt). Toppa gärna med lite extra krossad is samt sätt i sugrör.
Serveringsförslag
- Passar som läskande cocktail före maten, till festen, vid poolen eller efter maten.
- Servera i förslagsvis Collinsglas eller om du hittar en Suffering Bastard mugg. Även Moscow Mule-mugg funkar.
Varianter
- Suffering Bastard finns i två varianter. Detta är varianten kallad "1942" med gin och konjak som är lik en buck eller mule vilken toppas med ginger beer. Den förknippas med andra världskriget och var populär som bakfylle-drink med ursprung i Cairo. Den andra varianten "Trader Vic" är en Tiki-drink med exotiska smaker och rom.
- Konjak kan bytas mot annan brandy.
- Istället för isbitar kan du använda krossad is i glaset.
Uppskattat näringsvärde per portion: 153 kcal