Algonquin
Min variant på Algonquin cocktail med rye whiskey, söt och torr vermouth, ananasjuice samt en droppe Angostura bitter.
Drinken sägs ha sitt ursprung från Algonquin Hotel i New York på 20-talet.
Tillagning
- Förbered garnering om du önskar med förslagsvis två små kuber färsk ananas samt ett maraschino cocktailbär i mitten på en tandpetare eller bambupinne.
- Mät upp alla ingredienser i en shaker med isbitar.
- Skaka 15 sekunder och sila upp i ett lågt drinkglas typ tumbler eller whiskyglas.
- Garnera och servera.
Serveringsförslag
- Passar före eller efter maten. Eller när som.
- Gott med jordnötter, rostade nötter, rostade kikärter, nässelchips eller annat tilltugg till.
- Kan serveras i lågt cocktailglas som tumbler eller liknande.
- Kan serveras utan eller med garnering som en bit färsk ananas eller som jag tog ett maraschino körsbär mellan två bitar färsk ananas på en bambupinne.
Tips
Kyl gärna glaset innan servering.
Varianter
- Angostura bitter kan uteslutas eller bytas mot Peychaud's bitter.
- Du kan ta enbart söt eller torr vermouth.
- En enklare variant mer lik orginalet kan du göra utan bitters med enbart söt vermouth samt utan garnering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 116 kcal