Stekt lax GI
Quinoapanerad stekt lax med kokt broccoli och morot. Du kan såklart variera med andra kokta eller wokade grönsaker.
Tillagning
- Rensa broccolin. Skär bort stjälken och skär den ren. Dela i grova bitar. Spara broccolibuketterna.
- Skala och skär morötter i grova bitar.
- Koka upp ca 5 dl vatten med 0,5 tsk salt i en kastrull att koka grönsaker i.
- Torka laxbitarna torra.
- Salta och peppra laxbitarna.
- Vänd laxbitarna i quinoagryn på en tallrik.
- Stek laxbitarna i olivolja ca 3 minuter på varje sida. Sätt åt sidan att vila.
- Medan du steker laxen så kokar du broccolistjälkar och morotsbitar 3-4 minuter i saltat vatten. Tillsätt broccolibuketterna och koka i ytterligare 3 minuter.
- Häll av i durkslag.
- Blanda kall sås av matyoghurt, dill och citronsaft om du vill ha det till.
- Servera laxen med grönsakerna samt sås.
Serveringsförslag
- Jag hade en kall sås till med matyoghurt blandad med hackad dill och citron.
- Annat förslag är med keso smaksatt med en nypa saffran eller curry.
Tips
Köp gärna MSC-märkt lax.
Uppskattat näringsvärde per portion: 422 kcal