Stekt lax GI

Introduktion och förberedelse

Quinoapanerad stekt lax med kokt broccoli och morot. Du kan såklart variera med andra kokta eller wokade grönsaker.

Jag hade en kall sås till med matyoghurt blandad med hackad dill och citron.

Annat förslag är med keso smaksatt med en nypa saffran eller curry.

Köp gärna MSC-märkt lax.

2 portioner stekt lax GI

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 250 gram laxfilé
  • 0,5 dl okokta quinoagryn
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 huvud färsk broccoli
  • 3 morötter
  • SÅS: 1 dl matyoghurt
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Rensa broccolin. Skär bort stjälken och skär den ren. Dela i grova bitar. Spara broccolibuketterna.
  2. Skala och skär morötter i grova bitar.
  3. Koka upp ca 5 dl vatten med 0,5 tsk salt i en kastrull att koka grönsaker i.
  4. Torka laxbitarna torra.
  5. Salta och peppra laxbitarna.
  6. Vänd laxbitarna i quinoagryn på en tallrik.
  7. Stek laxbitarna i olivolja ca 3 minuter på varje sida. Sätt åt sidan att vila.
  8. Medan du steker laxen så kokar du broccolistjälkar och morotsbitar 3-4 minuter i saltat vatten. Tillsätt broccolibuketterna och koka i ytterligare 3 minuter.
  9. Häll av i durkslag.
  10. Blanda kall sås av matyoghurt, dill och citronsaft om du vill ha det till.
  11. Servera laxen med grönsakerna samt sås.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 422 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-06