Spenatsallad med parmesan och balsamvinäger

Introduktion och förberedelse

Sallad med färsk spenat blir kanongod med syrlig balsamvinäger och riven parmesan.

Tar du en fin dyrare balsamvinäger så blir salladen riktigt lyxig och god.

Serverar du salladen till vegetarianer så tänk på att parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

ca 8 portioner spenatsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liter rensad färsk spenat eller en stor påse 200 gram babyspenat
  • 1 dl riven parmesanost eller grana padano
  • 5 msk balsamvinäger, gärna fin sort
  • 5 msk kallpressad fin olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj spenat och låt den rinna av väl i ett durkslag.
  2. Riv osten.
  3. Blanda allt och servera i en stor skål eller på fat.
  4. Vänta med saltet tills precis innan servering.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-31

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.