Sparris med oliver och parmesan
Kokt grön sparris med Kalamata-oliver och riven parmesan.
En god förrätt, tillbehör eller bufférätt.
Tillagning
- Rensa och skär bort nedre sista cm av sparrisen.
- Häll av, kärna ur samt skär oliver i grova bitar.
- Riv osten.
- Smula sönder buljongen i 1,5 dl hett vatten så att det löser sig.
- Fräs sparrisen i olivolja runt om i ca 2 minuter.
- Strö över oliver, flingsalt samt riven parmesan och vänd runt.
- Häll i buljongen och koka ihop samt samt brässera i ca 2 minuter till en simmig sås. Servera direkt.
Varianter
- Funkar även med vit sparris.
- Istället för parmesan kan du ta grana padano som är lite billigare men god.
- Använd buljongtärning eller liknande att brässera sparrisen med. Du kan även koka egen grönsaksbuljong, kycklingbuljong eller köttbuljong om du vill.
Receptet är inspirerat från Myllymäkis grönsaksbok som har några riktigt goda recept på grönsakstillbehör.
Uppskattat näringsvärde per portion: 216 kcal