Spagetti med köttfärssås med curry

Introduktion och förberedelse för tillagning

Spagetti eller pasta med köttfärssås smaksatt med curry. En omgjord klassiker på köttfärssås med mer indisk touch av gurkmeja och curry. En riktig favorit.

Istället för torkad gurkmeja kan du lyxa till med 1-2 bitar färsk gurkmeja du skalar och hackar samt kokar med i såsen.

4 portioner spagetti med köttfärssås med curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram spagetti
  • 0,5 gul lök
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 300 g köttfärs, blandfärs eller nötfärs
  • 0,5 äpple eller 0,5 dl hackat torkad äpple (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk mjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk currypulver eller garam masala (eller blanda)
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 3 krm cayennepeppar
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan. Förbered såsen under tiden.
  2. Skala löken och skär den i små tärningar.
  3. Tärna färskt eller torkad äpple. Skala vitlöken.
  4. Fräs lök, äpple, köttfärs samt pressad vitlök i olivoljan i fem minuter. Rör om då och då och mosa ut köttfärsen.
  5. Tillsätt curry, garam masala, cayennepeppar, salt, peppar samt socker.
  6. Rör ut mjölet i köttfärsen.
  7. Rör i grädde samt mjölk. Koka ihop i fem - tio minuter.
  8. Koka under tiden pastan ca 10 minuter.
  9. Smaka av såsen med cayenne, salt, peppar och curry efter smak.
  10. Servera currysåsen med pastan samt sallad som tomatsallad blandad med vinäger, olivolja, hackad rödlök, svartpeppar samt salt. Vidare gärna några blad grönsallad samt gott bröd till.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-04

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.