Vegansockerkaka utan ägg eller smör
Vegansockerkaka utan ägg, smör eller mjölk - inget från djurriket.
Bakad med sojamjölk, mjölkfritt margarin och mjöl, socker samt bakpulver.
Tillagning
- Smörj och bröa en sockerkaksform.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt ev. smaktillsats. Värm ev. margarinet i en mikro så att det blir fingervarmt.
- Finfördela margarinet i mjölet med elvisp, matberedare eller fingertopparna.
- Tillsätt sojamjölk och rör ihop till en smet. Smaksätt ev. smeten med ex. rivet citronskal eller kakao om du vill ha det.
- Bred ut smeten i formen och grädda vegansockerkakan i cirka 30 minuter.
Smaksättning
- Tillsätt någon msk rivet citronskal eller apelsinskal.
- 1 riven bittermandel.
- Några msk kakao efter smak.
Uppskattat näringsvärde per portion: 102 kcal