Vegansockerkaka utan ägg eller smör

Introduktion och förberedelse

Vegansockerkaka. En sockerkaka utan ägg, smör eller mjölk (inget från djurriket). Bakad med sojamjölk, margarin och mjöl, socker samt bakpulver.

Smaksättning

Någon msk rivet citronskal eller apelsinskal; 1 riven bittermandel eller några msk kakao efter smak.

1 vegansockerkaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl socker
  • 100 gram mjölkfritt margarin
  • 2 dl sojamjölk
  • 2 tsk vaniljsocker

Tillagning

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt ev. smaktillsats. Värm ev. margarinet i en mikro så att det blir fingervarmt.
  4. Finfördela margarinet i mjölet med elvisp, matberedare eller fingertopparna.
  5. Tillsätt sojamjölk och rör ihop till en smet. Smaksätt ev. smeten med ex. rivet citronskal eller kakao om du vill ha det.
  6. Bred ut smeten i formen och grädda vegansockerkakan i cirka 30 minuter.
E-mail
Medel: 4.1 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-07

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.