Snaps med ingefära hemgjord ingefärssnaps

Snaps med ingefära. Hemgjord ingefärssnaps är gott och ingefära är nyttigt bla för hjärtat och mot inflammationer. Ingefärssnaps är också god som aperitif med massor av krossad is och en klyfta lime.
Här recept på att smaksätta en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annat okryddat brännvin eller vodka.

70 cl snaps med ingefära hemgjord ingefärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 dagar
  • Klart på: 4 dagar 10 min

Ingredienser

  • 20 g torkad ingefära eller 50 gram färsk ingefära
  • 1 dl Brännvin Special (32 %)
  • 6 dl Brännvin Special att späda med

Tillagning

  1. Dela ingefäran i mindre bitar och lägg i ett glaskärl. Skölj och skala färsk ingefära och skär i bitar.
  2. Lägg i en skål eller burk och häll på ca 1 dl av brännvinet.
  3. Sätt på tättslutande lock och låt ingefäran dra i några dygn, ca 4 räcker.
  4. Filtrera ingefärsessensen och smaksätt resterande brännvin i brännvinsflaskan. Lagra gärna ytterligare några dagar.
  5. Servera hemgjord ingefärssnaps väl kyld.
E-mail
Medel: 4.9 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer