Snabb Lemon curd engelsk citronmarmelad

Snabb Lemon curd som är en engelsk citronmarmelad klassisk till frukost på rostad bröd eller till scones.
Lemon curd är lite speciellt då det är marmelad och smör i ett pålägg.

2 burkar lemon curd

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 obesprutade citroner (krav-märkta)
  • 4 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 75 gram smör
  • 1 blad gelatin eller motsvarande pulver

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladet i blöt i någon dl kallt vatten i en skål.
  2. Skölj och skrubba citronerna. Riv skalet av dem ner till det vita fruktköttet. Lägg i en kastrull. Dela och pressa ur saften ur citronerna. Sila (för att undvika kärnor) ner i kastrullen.
  3. Vispa i florsocker samt äggen.
  4. Värm under omrörning tills börjar sjuda och tjockna och ta av från värmen.
  5. Krama ur och tillsätt samt rör i gelatinet.
  6. Tillsätt och rör ut smöret till en jämn kräm.
  7. Häll upp i burk. Förvara Lemon Curden i kylskåp.
  8. Lemon Curd är hållbar i ca 2 veckor.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer