Snabb äppelpaj utan deg

Introduktion och förberedelse

Snabb äppelpaj utan smuldeg. Lättlagad paj med äpplen i botten som du strör över med vetemjöl, hyvlat smör och mandelspån.

In i ugnen och grädda - klart!

Serveringsförslag

  • Passar till efterrätt eller dessert. 
  • Till pajen är det gott med vaniljvisp, köpt eller hemgjord vaniljsås, vaniljglass, råkräm eller vispad grädde smaksatt med något krm vaniljsocker.

Snabblagad äppelpaj med äpplen toppade med vetemjöl, hyvlat smör och mandel. Snabblagad äppelpaj med äpplen toppade med vetemjöl, hyvlat smör och mandel. Du behöver ej blanda en smuldeg. Gott med vaniljsås eller vaniljglass.

6 portioner snabb äppelpaj

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 1 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 gram kallt smör
  • 1 dl mandelspån (eller krossade hasselnötter)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnsform med lite smör.
  3. Skala äpplena. Dela och kärna ur samt skär i tunna klyftor och sprid ut i botten på ugnsformen.
  4. Strö över socker och mjöl jämt över äpplena.
  5. Med osthyvel hyvlar du sedan smörskivor som du täcker äpplena och socker-mjölblandningen med.
  6. Grädda äppelpajen i cirka 20 minuter och tillsätt sedan mandeln och grädda i ytterligare 10 minuter tills äppelpajen fått fin färg.
  7. Ta ut äppelpajen och låt den svalna något innan servering.
E-mail
Medel: 4.6 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 325 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-15