Snabb äppelpaj utan deg
Snabb äppelpaj utan smuldeg. Lättlagad paj med äpplen i botten som du strör över med vetemjöl, hyvlat smör och mandelspån.
In i ugnen och grädda - klart!
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnsform med lite smör.
- Skala äpplena. Dela och kärna ur samt skär i tunna klyftor och sprid ut i botten på ugnsformen.
- Strö över socker och mjöl jämt över äpplena.
- Med osthyvel hyvlar du sedan smörskivor som du täcker äpplena och socker-mjölblandningen med.
- Grädda äppelpajen i cirka 20 minuter och tillsätt sedan mandeln och grädda i ytterligare 10 minuter tills äppelpajen fått fin färg.
- Ta ut äppelpajen och låt den svalna något innan servering.
Serveringsförslag
- Passar till efterrätt eller dessert.
- Till pajen är det gott med vaniljvisp, köpt eller hemgjord vaniljsås, vaniljglass, råkräm eller vispad grädde smaksatt med något krm vaniljsocker.
Uppskattat näringsvärde per portion: 325 kcal