Smörgåstårta med italienska delikatesser

En lyxig och modern smörgåstårta med pesto, mozzarella, salami, lufttorkad skinka, oliver och soltorkade tomater med mera. Ingredienserna är lite dyrare men gott blir det.
Observera att smörgåstårtan är i italienska färgerna :).
Självklart kan du ha på italienska delikatesser helt efter egen smak.

10 bitar smörgåstårta

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 24 skivor vitt formbröd
  • Fyllning 1: 200 gram pesto
  • 1 dl crème fraiche
  • Fyllning 2: 200 gram röd pesto
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g naturell färskost
  • 1 msk citronsaft eller vatten
  • Garnering: 10 skivor salami
  • 10 skivor lufttorkad skinka
  • 1 ask solrosskott eller liten påse ruccola
  • 16 st goda italienska oliver med kärna
  • 8 st soltorkade tomater i olivolja
  • 8 st babymozzarella eller mozzarellaost i skivor
  • 5 msk rostade pinjenötter

Tillagning

  1. Skär bort kanterna på brödet. Blanda de två pestosorterna med creme fraiche i två bunkar.
  2. Vidare blanda färskosten med lite citronsaft så att den blir lättare att bre.
  3. Bre ut den gröna peston på sex av brödskivorna.
  4. Täck med sex skivor bröd.
  5. Bre ut den röda peston och täck med bröd.
  6. Rör ut färskosten med vatten. Bred över och tunt runt hela tårtan.
  7. Tänk igenom din garnering. Ett tips är att garnera så att när du skär upp tårtan att alla får lite av varje på en bit. Du kan markera upp tio bitar med kniven i krämen och sedan fyller du varje ruta med samma bitar topping på varje. Skinkan kan du ex. rulla ihop och lägga ut på tio tänkta bitar och sedan är det bara att fortsätta lägga ut salami, soltorkade tomater, oliver och babymozzarella. Täck tårtans kanter med solrosskott.
  8. Innan servering rostar du pinjenötterna i en panna och strör över smörgåstårtan. Du kan också droppa lite pesto här och där. Några blad ruccola kan man också ha på toppen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer