Småtomater i balsamvinäger

Småtomater eller cocktailtomater i honung och balsamvinäger är ett gott, snabbt och enkelt tillbehör till grillat och på buffé. Gott med ugnsstekt potatis samt kött eller kyckling.

4 portioner småtomater i balsamvinäger

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 pkt cocktailtomater
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja eller basilika (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj tomaterna och lägg i en kastrull och tillsätt olivolja, balsamvinäger och honung.
  2. Värm tomaterna tills honungen smält och tillsätt salt och vitpeppar.
  3. Servera småtomater i balsamvinäger varma eller ljumma från ex. en skål eller direkt på tallrik. Garnera ev. med hackad bladpersilja eller basilika.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer