Pekannötter

Här hittar du lite recept med pekannötter (eller pecannötter som de heter på engelska). Pekannötter är goda som de är eller att ha till till desserter, bakverk, paj och garnityr eller grovt krossade i glass.

Rosta dem gärna innan du använder dem så blir de godare. Nötterna är söta i smaken, innehåller mycket energi och påminner om valnötter som de är släkt med.  

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter