Rostade jordärtskockor

Introduktion och förberedelse

Rostade jordärtskockor med rapsolja, vitlök, salt och peppar i ugnen.

Serveringsförslag

Varianter

  • Gott att rosta med jordärtsskockorna är även andra rotfrukter som potatis, persiljerot, kålrot, morot, sötpotatis, rödbeta, pumpa och/eller palsternacka. Skala och skär i små klyftor eller tärningar och rosta med i ugnen. 
  • Förbereder du och skalar jordärtskockorna innan så kan du blanda dem med en tsk citronsaft tillsammans med oljan för att de inte skall mörkna. Rostar du dem i förväg för att servera senare att värma igen kan du på samma vis blanda dem med en tsk citronsaft efter du rostat dem när de svalnat något. 
  • Istället för rapsolja kan du ta olivolja, majsolja eller solrosolja. 

Jordärtsskockorna skalas och blandas med lite rapsolja, salt och peppar innan de tillagas i ugnen. Jordärtsskockorna skalas och blandas med lite rapsolja, salt och peppar innan de tillagas i ugnen.

4 portioner rostade jordärtskockor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram skalade jordärtskockor, ca 12 stycken
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svart- eller vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Skala och hacka vitlöken.
  3. Skölj och skala jordärtskockorna. Skär i klyftor eller kuber ca 2x2 cm.
  4. Lägg skockorna i en ugnsfast form eller panna.
  5. Tillsätt vitlök, olja, salt och peppar samt blanda runt.
  6. Tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter tills de är mjuka och har lite färg.
  7. Ta ut och servera.
  8. Garnera gärna med lite hackad persilja. Lite flingsalt kan man också strö över.
E-mail
Medel: 0 (0 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 136 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-04