Räk- och kräft enchiladas
Räk- och kräftenchiladas gratinerade i ugnen med ost.
Tillagning
- Fyllning: Blanda ihop gräddfil och cream cheese tills det blir en jämn smet. Tillsätt grovt hackade räkor och kräftstjärtar. Vidare blanda i riven ost, hackad lök, tärnad paprika, hackad dill, chilipulver, citronsaft, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Sås: Blanda grädden med cream cheese i en skål eller kastrull och värm upp. Micron går bra.
- Olja botten av en ugnsfast form.
- Häll någon dl av såsen i botten på formen.
- Lägg 3 matskedar av fyllningen i mitten på varje tortilla och rulla ihop.
- Lägg rullarna i formen med skarven nedåt. Du ska ta en form som gör att det blir lite trångt efter du lagt i den sista.
- Häll resten av såsen över enchiladan och sprid över hackad gul lök, tärnade tomater och hackad persilja.
- Strö riven ost över det hela och in i ugnen i 15 minuter tills det bubblar i fyllningen.
Serveringsförslag
- Gott som vardagsmiddag eller fredagsmys.
- Passar också som förrätt.
- Eller som lite annorlunda variant att ta med till kräftskivan.
- Servera med gärna med en sallad till.
Varianter
- Istället för små vetetortillas kan du ta 2 stora vetetortillas per portion.
- Vetetortillas kan bytas mot majstortillas.
Uppskattat näringsvärde per portion: 486 kcal