Räk- och kräft enchiladas

Introduktion och förberedelse

Räk- och kräftenchiladas gratinerade i ugnen med ost.

Serveringsförslag

  • Gott som vardagsmiddag eller fredagsmys.
  • Passar också som förrätt.
  • Eller som lite annorlunda variant att ta med till kräftskivan.
  • Servera med gärna med en sallad till.

Varianter

  • Istället för små vetetortillas kan du ta 2 stora vetetortillas per portion.
  • Vetetortillas kan bytas mot majstortillas.

4 portioner räk- och kräft enchiladas

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 12 små vetetortillas
  • Fyllning: 5 msk cream cheese
  • 1 dl gräddfil eller creme fraiche
  • 1 burk räkor i lag
  • 1 burk kräftor i lag
  • 3 dl riven ost
  • 0,5 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl dill
  • 2 krm chilipulver
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Sås: 1 dl grädde
  • 3 msk Philly cream cheese
  • 4 tomater
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 dl riven ost till gratinering

Tillagning

  1. Fyllning: Blanda ihop gräddfil och cream cheese tills det blir en jämn smet. Tillsätt grovt hackade räkor och kräftstjärtar. Vidare blanda i riven ost, hackad lök, tärnad paprika, hackad dill, chilipulver, citronsaft, salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Sås: Blanda grädden med cream cheese i en skål eller kastrull och värm upp. Micron går bra.
  4. Olja botten av en ugnsfast form.
  5. Häll någon dl av såsen i botten på formen.
  6. Lägg 3 matskedar av fyllningen i mitten på varje tortilla och rulla ihop.
  7. Lägg rullarna i formen med skarven nedåt. Du ska ta en form som gör att det blir lite trångt efter du lagt i den sista.
  8. Häll resten av såsen över enchiladan och sprid över hackad gul lök, tärnade tomater och hackad persilja.
  9. Strö riven ost över det hela och in i ugnen i 15 minuter tills det bubblar i fyllningen.
E-mail
Medel: 4 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 486 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-05