Räkstuvning

Stuvning med räkor passar till ex. omelett, fiskgratäng eller crêpes. Stuvade räkor.
Finast och godast blir räkstuvningen med handpillade räkor. Men det går också bra med tinade skalade räkor. Krama då ur vattnet innan du använder dem. Man kan också använda billigare räkor i stuvningen och sedan garnera med finare stora räkor. Räkorna kan även hackas grovt innan de tillsätts till stuvningen.

4 portioner räkstuvning

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk hackad dill
  • 150 g skalade räkor eller 500 g räkor med skal

Tillagning

  1. Fräs mjöl och smör i en kastrull.
  2. Tillsätt mjölk, grädde och vatten samt rör tills stuvningen är slät.
  3. Koka stuvningen i 5 minuter.
  4. Skala räkor om du köpt räkor med skal.
  5. Skölj och hacka dill.
  6. Tillsätt räkor, dill och smaka av räkstuvningen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 4.3 (8 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer