Rabarberchutney med chili och äpple

God chutney på rabarber och äpple smaksatt med chili, lök, vitlök, ingefära, kanel och garam masala.
Passar som tillbehör till det mesta istället för ex. mango chutney. Kan också användas som glace till grillat ex. kycklingspett, fläskfilé, skinkschnitzel eller grönsaker.

1,5 liter rabarberchutney

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 700 gram rabarber hackad i bitar
  • 2 äpplen
  • 1 stor eller 2 små gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1,5 msk hackad ingefära
  • 3/4 dl honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 bit kanelstång
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Skala rabarbern om den är grov och skär den sedan i cm stora bitar. Lägg i en stor kastrull.
  2. Skala äpplena och kärna ur dem. Skär dem i cm stora bitar och lägg med rabarbern.
  3. Skala och hacka lök samt vitlöken fint. Lägg med rabarbern.
  4. Skölj, dela och strimla chilin och tillsätt den.
  5. Skala och finhacka ingefäran samt lägg med rabarbern.
  6. Tillsätt honung, vinäger, strösocker, cayenne, svartpeppar och garam masala samt salt. Rör om.
  7. Koka upp och rör då och då.
  8. Låt koka på låg värme utan lock ca 50 minuter. Rör då och då.
  9. Häll upp på väl rengjorda burkar och låt svalna.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer