Rabarberchutney med chili och äpple
God chutney på rabarber och äpple smaksatt med chili, lök, vitlök, ingefära, kanel, curry och garam masala.
Tillagning
- Skala rabarbern om den är grov och skär den sedan i cm stora bitar. Lägg i en stor kastrull.
- Skala äpplena och kärna ur dem. Skär dem i cm stora bitar och lägg med rabarbern.
- Skala och hacka lök samt vitlöken fint. Lägg med rabarbern.
- Skölj, dela och strimla chilin och tillsätt den.
- Skala och finhacka ingefäran samt lägg med rabarbern.
- Tillsätt honung, vinäger, strösocker, cayenne, svartpeppar, curry och garam masala samt salt. Rör om.
- Koka upp och rör då och då.
- Låt koka på låg värme utan lock ca 50 minuter. Rör då och då.
- Häll upp på väl rengjorda burkar och låt svalna.
Serveringsförslag
- Passar som tillbehör till det mesta istället för ex. mango chutney.
- Kan också användas som glaze till grillat ex. kycklingspett, fläskfilé, skinkschnitzel eller grönsaker.
Varianter
Du kan också laga en chutney med enbart äpplen eller enbart rabarber.
Uppskattat näringsvärde per portion: 38 kcal