Potatissallad med sparris

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med sparris, olivolja, vitlök och vinäger av färskpotatis eller delikatesspotatis.

En god och enkel potatissallad med klar dressing som passar till grillat, buffé osv.

Istället för god men lite dyrare delikatesspotatis så kan du såklart plocka små fina potatisar i vanliga potatisbingen eller ta färskpotatis.

4 portioner potatissallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 800 gram delikatesspotatis som ex. Ratte, Amandine eller färskpotatis
  • 1 knippe grön sparris
  • 0,5 dl olivolja eller svensk kallpressad rapsolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 droppar tryffelolja (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten till potatis i en stor kastrull.
  2. Fina delikatesspotatis med fina skal kan du koka som de är. Färskpotatis får du skölja och skrubba rena.
  3. Skär av 1 cm från roten på sparrisen. Skär sparrisarna i tre delar. Ta undan topparna.
  4. Koka potatisen mjuk ca 20 minuter med skal.
  5. Tillsätt sparrisen (undantaget knopparna) de sista 5 minuterna på potatiskoket.
  6. Tillsätt sparristopparna 2 minuter innan potatisen kokat klart.
  7. Häll av vattnet och häll upp potatis och sparris på en bricka att ånga och svalna av några minuter.
  8. Dela potatisarna till halvor och lägg tillbaka i kastrullen eller en bunke.
  9. Tillsätt olivolja, vinäger, pressad vitlök, salt och peppar och blanda om väl. Smaka av med salt och vinäger.
  10. Servera potatissalladen.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 280 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-24