Pasta med tonfisk, kapris och sockerärtor

Pasta med tonfisk, kapris, sockerärtor, spenat, vitlök, olivolja, lök, citron och riven parmesan.
Ta extra olivolja om du köper tonfisk i vatten istället för den i olja.
Istället för vanlig pasta kan du välja färsk pasta.

4 portioner pasta med tonfisk

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som tagliatelle, spagetti, penne eller valfri sort
  • 200 gram tonfisk i olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 4 msk kapris i lag
  • 150 gram sockerärtor
  • 0,5 citron
  • 65 gram babyspenat
  • 1,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och pressa vitlöken samt i lägg i en stekpanna med höga kanter.
  2. Koka vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja till pastavattnet.
  3. Börja koka pastan ca 10-12 minuter eller enligt paketet.
  4. Öppna burken med tonfisk och häll av oljan i pannan. Tillsätt ev. några msk mer olivolja i pannan.
  5. Fräs löken någon minut medan du sköljer och strimlar sockerärtorna fint. Tillsätt sockerärtorna till lökblandningen. Fräs någon minuter under omrörning.
  6. Tillsätt tonfisken och kaprisen samt rör runt.
  7. Skölj och riv skalet av citronen och vänd i det.
  8. Riv osten.
  9. Smaka på pastan och häll av den om den är klar.
  10. Blanda ner pastan och spenaten i pannan eller en stor skål eller i pastakastrullen.
  11. Vänd ner hälften av osten, lite salt samt svartpeppar. Blanda runt. Smaka ev. av med lite mera salt.
  12. Servera och garnera med resterande riven parmesan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer