Pasta med tonfisk, kapris och sockerärtor

Introduktion och förberedelse

Tagliatelle pasta med tonfisk, kapris, sockerärtor, vitlök, babyspenat, olivolja, lök, citron och riven parmesan. Blir även god med spagetti eller färsk tagliatelle. Eller annan valfri pasta.

Istället för sockerärtor blir det gott med gröna sojabönor eller gröna ärtor. Man kan även ha i chiliflakes. Använder du tonfisk i vatten så ta i lite extra olivolja i pastan (det behövs ej om du använder tonfisk i olja).

4 portioner pasta med tonfisk

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som tagliatelle, spagetti, penne eller valfri sort. Färsk tagliatelle blir också gott.
  • 200 gram tonfisk i olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 4 msk kapris i lag
  • 150 gram sockerärtor
  • 0,5 citron
  • 65 gram babyspenat
  • 1,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och pressa vitlöken samt i lägg i en stekpanna med höga kanter.
  2. Koka vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja till pastavattnet.
  3. Börja koka pastan ca 10-12 minuter eller enligt paketet.
  4. Öppna burken med tonfisk och häll av oljan i pannan. Tillsätt ev. några msk mer olivolja i pannan.
  5. Fräs löken någon minut medan du sköljer och strimlar sockerärtorna fint. Tillsätt sockerärtorna till lökblandningen. Fräs någon minuter under omrörning.
  6. Tillsätt tonfisken och kaprisen samt rör runt.
  7. Skölj och riv skalet av citronen och vänd i det.
  8. Riv osten.
  9. Smaka på pastan och häll av den om den är klar.
  10. Blanda ner pastan och spenaten i pannan eller en stor skål eller i pastakastrullen.
  11. Vänd ner hälften av osten, lite salt samt svartpeppar. Blanda runt. Smaka ev. av med lite mera salt - gärna flingsalt.
  12. Servera och garnera med resterande riven parmesan.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.