Pasta med tonfisk, kapris och sockerärtor
Tagliatelle pasta med tonfisk, kapris, sockerärtor, vitlök, babyspenat, olivolja, lök, citron och riven parmesan.
Tillagning
- Skala och hacka lök och pressa vitlöken samt i lägg i en stekpanna med höga kanter.
- Koka vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja till pastavattnet.
- Börja koka pastan ca 10-12 minuter eller enligt paketet.
- Öppna burken med tonfisk och häll av oljan i pannan. Tillsätt ev. några msk mer olivolja i pannan.
- Fräs löken någon minut medan du sköljer och strimlar sockerärtorna fint. Tillsätt sockerärtorna till lökblandningen. Fräs någon minuter under omrörning.
- Tillsätt tonfisken och kaprisen samt rör runt.
- Skölj och riv skalet av citronen och vänd i det.
- Riv osten.
- Smaka på pastan och häll av den om den är klar.
- Blanda ner pastan och spenaten i pannan eller en stor skål eller i pastakastrullen.
- Vänd ner hälften av osten, lite salt samt svartpeppar. Blanda runt. Smaka ev. av med lite mera salt - gärna flingsalt.
- Servera och garnera med resterande riven parmesan.
Varianter
- Blir även god med spagetti eller färsk tagliatelle. Eller annan valfri pasta.
- Istället för sockerärtor blir det gott med gröna sojabönor eller gröna ärtor.
- Man kan även ha i chiliflakes.
- Använder du tonfisk i vatten så ta i lite extra olivolja i pastan (det behövs ej om du använder tonfisk i olja).
Uppskattat näringsvärde per portion: 686 kcal