Pasta med tonfisk, kapris och sockerärtor

Pasta med tonfisk, kapris, sockerärtor, spenat, vitlök, olivolja, lök, citron och riven parmesan.
Ta extra olivolja om du köper tonfisk i vatten istället för den i olja.
Istället för vanlig pasta kan du välja färsk pasta.

4 portioner pasta med tonfisk

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som tagliatelle, spagetti, penne eller valfri sort
  • 200 gram tonfisk i olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 4 msk kapris i lag
  • 150 gram sockerärtor
  • 0,5 citron
  • 65 gram babyspenat
  • 1,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och pressa vitlöken samt i lägg i en stekpanna med höga kanter.
  2. Koka vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja till pastavattnet.
  3. Börja koka pastan ca 10-12 minuter eller enligt paketet.
  4. Öppna burken med tonfisk och häll av oljan i pannan. Tillsätt ev. några msk mer olivolja i pannan.
  5. Fräs löken någon minut medan du sköljer och strimlar sockerärtorna fint. Tillsätt sockerärtorna till lökblandningen. Fräs någon minuter under omrörning.
  6. Tillsätt tonfisken och kaprisen samt rör runt.
  7. Skölj och riv skalet av citronen och vänd i det.
  8. Riv osten.
  9. Smaka på pastan och häll av den om den är klar.
  10. Blanda ner pastan och spenaten i pannan eller en stor skål eller i pastakastrullen.
  11. Vänd ner hälften av osten, lite salt samt svartpeppar. Blanda runt. Smaka ev. av med lite mera salt.
  12. Servera och garnera med resterande riven parmesan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer