Tonfisksås med creme fraiche

Tonfisksås med crème fraiche och krossade tomater. Gott till pasta som spagetti, penne, skruvar, tagliatelle med mera. På bilden Zetas Mezze Maniche skruvar.
En enkel, snabb och nyttig pastasås med tonfisk på burk, krossade tomater, torkad vitlök, curry, chiliflakes, oregano, ketchup, salt och svartpeppar.
Garnera gärna med hackad persilja.

4 portioner tonfisksås med creme fraiche

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk i olja, ca 400 gram
  • 1 klyfta vitlök eller 1 tsk torkad finhackad vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk oregano
  • 2 krm curry
  • 3 msk ketchup
  • 1 burk krossade tomater
  • ca 1,5 dl vatten från pastakoket
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt och svartpeppar
  • Hackad bladpersilja till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten med en halv tsk salt och lite olja till pastan.
  2. Öppna tonfisken och lägg i en gryta eller kastrull med höga kanter.
  3. Tillsätt vitlök, chili, oregano, curry och ketchup.
  4. Fräs och mosa samtidigt sönder tonfisken till en röra.
  5. Börja koka pastan.
  6. Tillsätt tomater och låt koka på låg värme medan pastan kokar.
  7. Tillsätt lite av pastavattnet till en lagom tjock tonfisksås.
  8. Ta av såsen från värmen och rör i crème fraiche.
  9. Smaka av den med salt och svartpeppar samt ev. lite extra ketchup och övriga kryddor.
  10. Blanda tonfisksåsen med pastan i en stor kastrull eller skål och servera direkt.
  11. Garnera ev. med hackad persilja innan servering.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer