Tonfisksås med crème fraiche
Tonfisksås med crème fraiche och krossade tomater. Gott till pasta av valfri sort.
En krämig, enkel, snabb och nyttig pastasås med tonfisk på burk, krossade tomater, torkad vitlök, curry, chiliflakes, oregano, ketchup, salt och svartpeppar.
Tillagning
- Koka upp vatten med en halv tsk salt och lite olja till pastan.
- Öppna tonfisken och lägg i en gryta eller kastrull med höga kanter.
- Tillsätt vitlök, chili, oregano, curry och ketchup.
- Fräs och mosa samtidigt sönder tonfisken till en röra.
- Börja koka pastan.
- Tillsätt tomater och låt koka på låg värme medan pastan kokar.
- Tillsätt lite av pastavattnet till en lagom tjock tonfisksås.
- Ta av såsen från värmen och rör i crème fraiche.
- Smaka av den med salt och svartpeppar samt ev. lite extra ketchup och övriga kryddor.
- Blanda tonfisksåsen med pastan i en stor kastrull eller skål och servera direkt.
- Garnera ev. med hackad persilja innan servering.
Serveringsförslag
- Servera tonfisksåsen med valfri kokt pasta som rigatoni, spagetti, penne, skruvar, tagliatelle med mera. På bilden Zetas Mezze Maniche skruvar.
- Garnera gärna med hackad persilja.
- Servera pastan med salladsblad som mangoldskott, machesallad, babyspenat eller annan grönsallad med olivolja och vinäger.
- En tomatsallad passar också till.
- En klyfta citron passar också att servera vid sidan på varje tallrik att pressa över.
Varianter
- Gott i är också svarta grovhackade oliver. Kapris kan man också ha i.
Uppskattat näringsvärde per portion: 476 kcal