Pasta med räkor och spenat
Pasta med räkor och spenat. En god pasta till fest eller vardagsmys.
Pastasåsen är en ljus krämig sås med räkor, kräftstjärtar och babyspenat.
Här med spagetti men du kan ta penne, tagliatelle eller annan pasta. Eller färsk pasta som fettucine eller tagliatelle.
Tillagning
- Skala och hacka lök samt pressa vitlök. Lägg i en stor kastrull.
- Stek lök och vitlök i olivolja och smör i någon minut.
- Pudra över mjöl och rör om.
- Tillsätt mjölken, vispa ut mjölet jämt och koka upp under omrörning.
- Tillsätt grädde och creme fraiche, fiskbuljong, vinäger, salt, vitpeppar och cayennepeppar. Smaka av såsen med vinäger, salt och peppar. Låt stå och småkoka på låg värme. Rör då och då.
- Sätt på vatten till pastan. Spagetti kokar du i ca 8 minuter.
- Skölj babyspenaten i ett durkslag.
- När pastan nästan är klar: Blanda i räkor, kräftstjärtar och babyspenat i pastasåsen. Spara ev. lite spenat och räkor att garnera och lägga på toppen av pastan.
- Rör om pastasåsen och låt allt bli varmt.
- Servera den kokta pastan med pastasåsen. Ta ev. riven parmesanost, några färska blad spenat och några räkor på toppen av pastan.
Att dricka till
Vintips till räkpastan är ett vitt vin ex. av druvan Chardonnay från Australien, USA eller Argentina.
Uppskattat näringsvärde per portion: 732 kcal