Pasta med ostronskivling

En festligare vegetarisk pastasås med ostronskivling, grädde och parmesan.
Passar med pasta som skruvar, penne, gnocchi, spagetti eller tagliatelle.
Servera gärna med ett gott bröd samt en sallad av babyspenat, rivna morötter, tärnade tomater och kokta vita bönor med lite olivolja och balsamvinäger över.
Vill du göra pastan riktigt lyxig kan du blanda i några droppar tryffelolja.
Vill du ha en vegan pasta så använd olivolja, Oatly havregrädde, Oatly fraiche samt vegan parmesanost.
Vintips till pastan är ett vitt vin typ Chardonnay.

Pasta med ostronskivling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta ex. skruvar
  • 400 gram ostronskivling
  • 30 gram smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk mjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk ljus japansk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Rensa ostronskivlingen. Skär den i ca 1x1 cm bitar.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Fräs löken i smöret i en panna med höga kanter.
  4. Tillsätt svampen och fräs i några minuter och rör om då och då.
  5. Sätt på vatten till pastan.
  6. Ta undan hälften av svampen och lägg på en tallrik.
  7. Pudra över mjölet över resten av svampen och rör runt.
  8. Tillsätt vatten, mjölk, grönsaksbuljong och låt koka upp under omrörning.
  9. Smaksätt med grädde, creme fraiche, soja, salt och svartpeppar.
  10. Låt pastasåsen småkoka medan du kokar pastan.
  11. Riv parmesanost.
  12. Hacka bladpersilja.
  13. Vänd runt den kokta pastan i pastasåsen.
  14. Toppa med resten av den frästa svampen, hackad bladpersilja, riven parmesan samt svartpeppar vid servering.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Avokadofrossa!

Avokado till förrätt, varmrätt och efterrätt – här är en meny för vegos och en för veganer!

Detta material är sponsrat av ICA

Läs mer

Sponsrat

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Följ Receptfavoriter på sociala medier

Kolla in Receptfavoriters Facebook, Youtube-kanal, Instagram och Pinterest.

Längst ner på varje sida samt inne på varje recept hittar du länkarna till Receptfavoriter på sociala medier.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer