Pasta med köttfärssås med curry
Pasta serverad med köttfärssås smaksatt med curry.
En omgjord klassiker på köttfärssås med mer indisk touch av gurkmeja och curry.
Tillagning
- Börja koka upp vatten till pastan. Förbered såsen under tiden.
- Skala löken och skär den i små tärningar.
- Tärna färskt eller torkad äpple. Skala vitlöken.
- Fräs lök, äpple, köttfärs samt pressad vitlök i olivoljan i fem minuter. Rör om då och då och mosa ut köttfärsen.
- Tillsätt curry, garam masala, cayennepeppar, salt, peppar samt socker.
- Rör ut mjölet i köttfärsen.
- Rör i grädde samt mjölk. Koka ihop i fem - tio minuter.
- Koka under tiden pastan ca 10 minuter.
- Smaka av såsen med cayenne, salt, peppar och curry efter smak.
- Servera currysåsen med pastan samt sallad som tomatsallad blandad med vinäger, olivolja, hackad rödlök, svartpeppar samt salt. Vidare gärna några blad grönsallad samt gott bröd till.
Serveringsförslag
- Jag hade pastaskruvar till men du kan koka annan pasta efter tycke till såsen.
- Gott med en grönsallad eller tomatsallad till. Köp en påse blandad grönsallad och blanda med lite tärnade tomater, hackad rödlök, olja och vinäger.
Varianter
Istället för torkad gurkmeja kan du lyxa till med 1-2 bitar färsk gurkmeja du skalar och hackar samt kokar med i såsen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 643 kcal