Pasta med ädelostsås

Introduktion och förberedelse

Här med bacon och kycklingfilé men det är valfritt till.

Pastasåsen kan du laga med ädelost, grönmögelost eller blåmögelost. Här med Kvibille ädelost men du kan ta annan ost som Saint Aigur, Gorgonzola, Stilton eller Roquefort.

Gott med en grönsallad och bröd med färskost till.

4 portioner pasta med ädelostsås

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta ex. skruvar (fusilli)
  • 140 gram ädelost ex. Kvibille gräddädel 1 pkt
  • 2 dl kokbar creme Fraiche
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 pkt tärnad bacon
  • 3 kycklingbröstfiléer
  • 1 purjolök
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja.
  2. Stek det tärnade baconet knaprigt i en panna. Häll över på en tallrik.
  3. Rensa och dela under tiden purjolöken på längden. Skölj den. Strimla purjolöken.
  4. Fräs purjolöken mjuk i ca 2 msk olivolja i en panna några minuter. Lägg över på en tallrik.
  5. Salta och peppra kycklingen. Bryn den olivolja i en panna. Sänk värmen och låt steka klart på låg värme medan du kokar pastan.
  6. Koka pastan enligt paket - ca 10 minuter för skruvar.
  7. Smula sönder ädelosten i en kastrull och tillsätt crème fraiche, mjölk samt grädden.
  8. Värm upp samt sjud pastasåsen. Smaka av den med salt och peppar.
  9. Skär kycklingen i tunna skivor mot köttfibrerna.
  10. Blanda kokt pasta med "ädelost"-såsen och servera med purjolöken, bacon och skivad stekt kyckling på toppen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 360 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.