Pasta med ädelostsås

Här med bacon och kycklingfilé men det är valfritt till. Pastasåsen kan du laga med ädelost, grönmögelost eller blåmögelost. Här med Kvibille ädelost men du kan ta annan ost som Saint Aigur, Gorgonzola, Stilton eller Roquefort.
Gott med en grönsallad och bröd med färskost till.

4 portioner pasta med ädelostsås

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta ex. skruvar (fusilli)
  • 140 gram ädelost ex. Kvibille gräddädel 1 pkt
  • 2 dl kokbar creme Fraiche
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 pkt tärnad bacon
  • 3 kycklingbröstfiléer
  • 1 purjolök
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja.
  2. Stek det tärnade baconet knaprigt i en panna. Häll över på en tallrik.
  3. Rensa och dela under tiden purjolöken på längden. Skölj den. Strimla purjolöken.
  4. Fräs purjolöken mjuk i ca 2 msk olivolja i en panna några minuter. Lägg över på en tallrik.
  5. Salta och peppra kycklingen. Bryn den olivolja i en panna. Sänk värmen och låt steka klart på låg värme medan du kokar pastan.
  6. Koka pastan enligt paket - ca 10 minuter för skruvar.
  7. Smula sönder ädelosten i en kastrull och tillsätt crème fraiche, mjölk samt grädden.
  8. Värm upp samt sjud pastasåsen. Smaka av den med salt och peppar.
  9. Skär kycklingen i tunna skivor mot köttfibrerna.
  10. Blanda kokt pasta med "ädelost"-såsen och servera med purjolöken, bacon och skivad stekt kyckling på toppen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer