Pasta med gorgonzola och bacon

Introduktion och förberedelse

Pastasås med grönmögelost - här Gorgonzola - samt stekt bacon som går snabbt att göra och är jättegod.

Varianter

  • Du kan ta annan ädelost eller mögelost som Saint Aigur, Kvibille, Stilton eller liknande.
  • Istället för bacon kan du ta rökt fläsk, kalkonbacon eller pancetta.
  • Purjolök kan bytas mot salladslök eller rödlök.
  • Med bara ost är pastan vegetarisk - speciellt om du väljer en ädelost ystad utan löpe.

4 portioner pasta med gorgonzola och bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 g pasta som penne, spagetti, gnocchi eller farfalle
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 125 g mild Gorgonzola eller annan grönmögelost
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pkt bacon

Tillagning

  1. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Gör under tiden pastasåsen: Rensa, skölj och hacka purjolök.
  3. Strimla baconen. Stek i en panna i några minuter. Häll bort överflödigt fett.
  4. Fräs purjolöken med baconen tills den är mjuk utan att ta färg ca 3 min.
  5. Tillsätt gorgonzola-grönmögelosten i bitar och låt den smälta.
  6. Häll på grädden och koka ihop pastasåsen i ca 3 min.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Blanda ihop pastasåsen och pastan i en stor panna, skål eller kastrull.
E-mail
Medel: 3.7 (56 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 505 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-17