Pasta med gorgonzola och bacon
Pastasås med grönmögelost - här Gorgonzola - samt stekt bacon som går snabbt att göra och är jättegod.
Tillagning
- Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Gör under tiden pastasåsen: Rensa, skölj och hacka purjolök.
- Strimla baconen. Stek i en panna i några minuter. Häll bort överflödigt fett.
- Fräs purjolöken med baconen tills den är mjuk utan att ta färg ca 3 min.
- Tillsätt gorgonzola-grönmögelosten i bitar och låt den smälta.
- Häll på grädden och koka ihop pastasåsen i ca 3 min.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda ihop pastasåsen och pastan i en stor panna, skål eller kastrull.
Varianter
- Du kan ta annan ädelost eller mögelost som Saint Aigur, Kvibille, Stilton eller liknande.
- Istället för bacon kan du ta rökt fläsk, kalkonbacon eller pancetta.
- Purjolök kan bytas mot salladslök eller rödlök.
- Med bara ost är pastan vegetarisk - speciellt om du väljer en ädelost ystad utan löpe.
Uppskattat näringsvärde per portion: 505 kcal