Möglig pasta med bacon och mögelost

Möglig pasta med bacon är inte vad det låter utan helt enkelt pasta med mögelostsås av ljus Bechamelsås smaksatt med ädelost, grönmögelost eller blåmögelost samt stekt tärnat knaprigt bacon.

En riktigt god enkel och smaskig pasta.

4 portioner möglig pasta med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti eller penne
  • 200 gram ädelost, ex. Kvibille
  • 2 pkt bacon
  • 0,5 rödlök
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Gör bechamelsåsen - ljus sås: smält smöret i en kastrull. Strö över vetemjölet och rör om någon minut. Ta kastrullen från värmen. Häll på vätskan och rör med en visp ut klumpar. Låt koka upp under omrörning och sedan i 5 minuter med sporadiska inhopp av vispen. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt creme fraiche.
  3. Koka pastan enligt paketet. Salta pastavattnet väl och häll i någon droppe olivolja. Rör om.
  4. Skär osten och baconen i bitar. Skala och hacka löken.
  5. Stek baconen knaprigt under tiden pastan kokar. Tillsätt löken efter halva tiden.
  6. Håll såsen varm under tiden. Tillsätt osten och rör precis innan pastan är klar. Koka ej.
  7. Häll av pastan och blanda ostsås och baconbitar i en stor kastrull eller skål.
  8. Servera ev. med tomatsallad och bröd. Vidare kan du garnera pastan med hackad gräslök.

Serveringsförslag

  • Gott till är en grönsallad eller tomatsallad som lättar upp.
  • Garnera ev. med hackad gräslök eller bladpersilja.

Varianter

Bacon kan bytas mot Italienskt fläsk pancetta, kalkonbacon eller annat rökt fläsk.

Ädelostpastan serverad med tomatsallad, parmesan och gott bröd till.
Ädelostpastan serverad med tomatsallad, parmesan och gott bröd till.

E-mail
Medel: 4.2 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 632 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-06-16