Möglig pasta med bacon och mögelost

Möglig pasta med bacon är inte vad det låter utan helt enkelt en vit pastasås (bechamelsås) smaksatt med ädelost som grön - eller blåmögelost samt stekt tärnad bacon.
En riktigt god enkel och smaskig pasta.
Gott till är en tomatsallad. Garnera ev. med hackad gräslök eller bladpersilja.

4 portioner möglig pasta med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti eller penne
  • 200 gram ädelost, ex. Kvibille
  • 2 pkt bacon
  • 0,5 rödlök
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Gör bechamelsåsen - ljus sås: smält smöret i en kastrull. Strö över vetemjölet och rör om någon minut. Ta kastrullen från värmen. Häll på vätskan och rör med en visp ut klumpar. Låt koka upp under omrörning och sedan i 5 minuter med sporadiska inhopp av vispen. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt creme fraiche.
  3. Koka pastan enligt paketet. Salta pastavattnet väl och häll i någon droppe olivolja. Rör om.
  4. Skär osten och baconen i bitar. Skala och hacka löken.
  5. Stek baconen knaprigt under tiden pastan kokar. Tillsätt löken efter halva tiden.
  6. Håll såsen varm under tiden. Tillsätt osten och rör precis innan pastan är klar. Koka ej.
  7. Häll av pastan och blanda ostsås och baconbitar i en stor kastrull eller skål.
  8. Servera ev. med tomatsallad och bröd. Vidare kan du garnera pastan med hackad gräslök.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer