Pasta med ädelost, bacon och kycklingfilé

4 portioner pasta med ädelostsås

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta ex. skruvar (fusilli)
  • 140 gram ädelost ex. Kvibille gräddädel 1 pkt
  • 2 dl crème fraiche
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 pkt tärnad bacon
  • 3 kycklingbröstfiléer
  • 1 purjolök
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja.
  2. Stek det tärnade baconet knaprigt i en panna. Häll över på en tallrik.
  3. Rensa och dela under tiden purjolöken på längden. Skölj den. Strimla purjolöken.
  4. Fräs purjolöken mjuk i ca 2 msk olivolja i en panna några minuter. Lägg över på en tallrik.
  5. Salta och peppra kycklingen. Bryn den olivolja i en panna. Sänk värmen och låt steka klart på låg värme medan du kokar pastan.
  6. Koka pastan enligt paket - ca 10 minuter för skruvar.
  7. Smula sönder ädelosten i en kastrull och tillsätt crème fraiche, mjölk samt grädden.
  8. Värm upp samt sjud pastasåsen. Smaka av den med salt och peppar.
  9. Skär kycklingen i tunna skivor mot köttfibrerna.
  10. Blanda kokt pasta med "ädelost"-såsen och servera med purjolöken, bacon och skivad stekt kyckling på toppen.

Serveringsförslag

Varianter

Bacon kan bytas mot pancetta eller kalkonbacon.

Val av ädelost

  • Såsen kan du laga med valfri ädelost, grönmögelost eller blåmögelost.
  • Jag tog Kvibille ädelost - andra märken som passar är Saint Aigur, Gorgonzola, Stilton eller Roquefort.
E-mail
Medel: 3.8 (25 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 560 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-06-16