Pasta med ädelost, bacon och kycklingfilé
Pasta med fyllig ädelostsås, knaperstekt bacon, purjolök och stekt kycklingfilé.
Tillagning
- Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja.
- Stek det tärnade baconet knaprigt i en panna. Häll över på en tallrik.
- Rensa och dela under tiden purjolöken på längden. Skölj den. Strimla purjolöken.
- Fräs purjolöken mjuk i ca 2 msk olivolja i en panna några minuter. Lägg över på en tallrik.
- Salta och peppra kycklingen. Bryn den olivolja i en panna. Sänk värmen och låt steka klart på låg värme medan du kokar pastan.
- Koka pastan enligt paket - ca 10 minuter för skruvar.
- Smula sönder ädelosten i en kastrull och tillsätt crème fraiche, mjölk samt grädden.
- Värm upp samt sjud pastasåsen. Smaka av den med salt och peppar.
- Skär kycklingen i tunna skivor mot köttfibrerna.
- Blanda kokt pasta med "ädelost"-såsen och servera med purjolöken, bacon och skivad stekt kyckling på toppen.
Serveringsförslag
- Gott med riven parmesan eller grana padano på.
- Vidare hade jag en grönsallad och bröd med färskost till.
Varianter
Bacon kan bytas mot pancetta eller kalkonbacon.
Val av ädelost
- Såsen kan du laga med valfri ädelost, grönmögelost eller blåmögelost.
- Jag tog Kvibille ädelost - andra märken som passar är Saint Aigur, Gorgonzola, Stilton eller Roquefort.
Uppskattat näringsvärde per portion: 560 kcal