Äggnudlar med tofu, broccoli och svamp
Äggnudlar med tofu, broccoli, svamp samt purjolök.
God och nyttig wok med äggnudlar och grönsaker.
Tillagning
- Koka upp vatten till nudlarna.
- Rensa, skölj och skär under tiden purjolök i strimlor, svamp i grova skivor samt broccolin i buketter.
- Lägg ned nudlarna i det kokande vattnet tillsammans med 0,5 tsk salt samt broccolibuketterna. Eller koka nudlarna för sig själva - se nudelpaketet för tillagningsanvisningar.
- Koka i 4-5 minuter. Häll sedan av och låt stå och hålla värmen.
- Skala och finhacka under tiden ingefära och vitlök samt ev. chilifrukt (om du ej använder chiliflakes).
- Skär tofun i tärningar. Skölj och skär svampen i grova skivor.
- Värm en wok eller stekpanna (gärna med höga kanter).
- Fräs vitlök, ingefära, chili och purjolök i matolja någon halv minut utan att det bränns.
- Tillsätt svampen och fräs runt någon halv minut.
- Tillsätt tofun och fräs den någon halv minut.
- Tillsätt sesamoljan, sojan, ostronsås (valfritt) samt nudlar och broccoli.
- Vänd runt och blanda väl. Smaka av med ev. mer soja eller ostronsås för lagom sälta.
- Klart att servera.
Varianter
- Istället för tofu kan du tärna och bryna tempeh.
- Eller ta kycklingfilé och strimla samt steka i bitar med salt och peppar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 386 kcal