Äggnudlar med tofu, broccoli och svamp

Introduktion och förberedelse

Äggnudlar med tofu, broccoli, svamp samt purjolök. God, nyttig och vegetarisk wok med äggnudlar. Snabb är den också att laga.

Istället för tofu (om du ej vill ha vegetariskt) kan du ta kycklingfilé och strimla samt steka i bitar med salt och peppar och sedan blanda likt tofun i woken.

2 portioner äggnudlar med tofu

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 tsk hackad ingefära
  • 0,5 tsk chiliflakes eller 0,5-1 röd chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk matolja som rapsolja, solrosolja eller valfri
  • 3 msk sesamolja
  • 4 msk ljus japansk soja
  • 2 msk ostronsås
  • 150 gram tofu naturell
  • 1 huvud broccoli
  • 0,5 purjolök
  • 10 champinjoner
  • 3 nystan äggnudlar

Tillagning

  1. Koka upp vatten till äggnudlarna.
  2. Rensa, skölj och skär under tiden purjolök i strimlor, svamp i grova skivor samt broccolin i buketter.
  3. Lägg ned nudlarna i det kokande vattnet tillsammans med 0,5 tsk salt samt broccolibuketterna.
  4. Koka i 4-5 minuter. Häll sedan av och låt stå och hålla värmen.
  5. Skala och finhacka under tiden ingefära och vitlök samt ev. chilifrukt (om du ej använder chiliflakes).
  6. Skär tofun i tärningar. Skölj och skär svampen i grova skivor.
  7. Värm en wok eller stekpanna (gärna med höga kanter).
  8. Fräs vitlök, ingefära, chili och purjolök i matolja någon halv minut utan att det bränns.
  9. Tillsätt svampen och fräs runt någon halv minut.
  10. Tillsätt tofun och fräs den någon halv minut.
  11. Tillsätt sesamoljan, sojan, ostronsås samt nudlar och broccoli.
  12. Vänd runt och blanda väl. Smaka av med ev. mer soja eller ostronsås för lagom sälta.
  13. Klart att servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.