Äggnudlar med tofu, broccoli och svamp

Äggnudlar med tofu, broccoli, svamp samt purjolök.

God och nyttig wok med äggnudlar och grönsaker.

2 portioner äggnudlar med tofu

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 tsk hackad ingefära
  • 0,5 tsk chiliflakes eller 0,5-1 röd chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk matolja som rapsolja, solrosolja eller valfri
  • 3 msk sesamolja
  • 4 msk ljus japansk soja
  • 2 msk ostronsås (OBS ej vegetariskt - valfritt)
  • 150 gram tofu naturell
  • 1 huvud broccoli
  • 0,5 purjolök
  • 10 champinjoner
  • 3 nystan äggnudlar eller risnudlar

Tillagning

  1. Koka upp vatten till nudlarna.
  2. Rensa, skölj och skär under tiden purjolök i strimlor, svamp i grova skivor samt broccolin i buketter.
  3. Lägg ned nudlarna i det kokande vattnet tillsammans med 0,5 tsk salt samt broccolibuketterna. Eller koka nudlarna för sig själva - se nudelpaketet för tillagningsanvisningar.
  4. Koka i 4-5 minuter. Häll sedan av och låt stå och hålla värmen.
  5. Skala och finhacka under tiden ingefära och vitlök samt ev. chilifrukt (om du ej använder chiliflakes).
  6. Skär tofun i tärningar. Skölj och skär svampen i grova skivor.
  7. Värm en wok eller stekpanna (gärna med höga kanter).
  8. Fräs vitlök, ingefära, chili och purjolök i matolja någon halv minut utan att det bränns.
  9. Tillsätt svampen och fräs runt någon halv minut.
  10. Tillsätt tofun och fräs den någon halv minut.
  11. Tillsätt sesamoljan, sojan, ostronsås (valfritt) samt nudlar och broccoli.
  12. Vänd runt och blanda väl. Smaka av med ev. mer soja eller ostronsås för lagom sälta.
  13. Klart att servera.

Varianter

  • Istället för tofu kan du tärna och bryna tempeh.
  • Eller ta kycklingfilé och strimla samt steka i bitar med salt och peppar.
E-mail
Medel: 2.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 386 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-28