Kyckling med nudlar

Enkelt och gott recept på nudlar med kyckling, grönsaker som salladslök, morot och broccoli smaksatt med sesamolja och hoisinsås.

Grönsakerna och ingredienser kan varieras efter tycke. Gott i är även vattenkastanj, bok choy, vitkål, grönkål, purjolök, vitlök, färsk chili, färsk ingefära, sesamfrön, sojasås, ostronsås, chilisås med mera.

Du kan använda en wok eller en stekpanna och stor kastrull.

4 portioner kyckling med nudlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram äggnudlar
  • 300 gram strimlad kyckling
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 6 salladslökar
  • ca 70 gram broccoli, två små buketter
  • 2 morötter
  • 0,5 burk hoisinsås (250 gram)
  • 1 msk sesamolja

Tillagning

  1. Koka äggnudlar enligt paket.
  2. Bryn under tiden strimlad kyckling i olja i ca 2 minuter.
  3. Skala och skär morötter i mindre bitar - förslagsvis i några mm tjocka stavar likt tändstickor.
  4. Skölj och skär broccolin i små buketter.
  5. Skölj och strimla snett salladslöken.
  6. Fräs morötter, broccoli samt salladslök i ca 2 minuter i någon msk olja.
  7. Häll av nudlar.
  8. Blanda grönsaker och kyckling med nudlarna.
  9. Tillsätt och rör i hoisinsås och 1 msk sesamolja.
  10. Hetta upp och servera.
E-mail
Medel: 3 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-05

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.