Kyckling med nudlar

Introduktion och förberedelse

Enkelt och gott recept på nudlar med kyckling och nudlar blandat med grönsaker som salladslök, morot och broccoli smaksatt med sesamolja och hoisinsås.

Du kan laga kycklingen i en wok eller en stekpanna och stor kastrull.

Varianter

  • Grönsakerna och ingredienser kan varieras efter tycke.
  • Gott i är även vattenkastanj, bok choy, vitkål, grönkål, purjolök, vitlök, färsk chili, färsk ingefära, sesamfrön, sojasås, ostronsås, chilisås med mera.
  • Funkar även med fryst färdig grönsaksblandning för wok.

En slags kycklingwok med god sås, nudlar och grönsaker.
En slags kycklingwok med god sås, nudlar och grönsaker. Kan varieras med olika grönsaker.

4 portioner kyckling med nudlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram äggnudlar
  • 300 gram strimlad kyckling
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 6 salladslökar
  • ca 70 gram broccoli, två små buketter
  • 2 morötter
  • 0,5 burk hoisinsås (250 gram)
  • 1 msk sesamolja

Tillagning

  1. Koka äggnudlar enligt paket.
  2. Bryn under tiden strimlad kyckling i olja i ca 2 minuter.
  3. Skala och skär morötter i mindre bitar - förslagsvis i några mm tjocka stavar likt tändstickor.
  4. Skölj och skär broccolin i små buketter.
  5. Skölj och strimla snett salladslöken.
  6. Fräs morötter, broccoli samt salladslök i ca 2 minuter i någon msk olja.
  7. Häll av nudlar.
  8. Blanda grönsaker och kyckling med nudlarna.
  9. Tillsätt och rör i hoisinsås och 1 msk sesamolja.
  10. Hetta upp och servera.
E-mail
Medel: 3.6 (206 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 452 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-10-19