Kyckling med nudlar

Introduktion och förberedelse

Enkelt och gott recept på nudlar med kyckling och nudlar blandat med grönsaker som salladslök, morot och broccoli smaksatt med sesamolja och hoisinsås.

Du kan laga kycklingen i en wok eller en stekpanna och stor kastrull.

Varianter

Grönsakerna och ingredienser kan varieras efter tycke.

Gott i är även vattenkastanj, bok choy, vitkål, grönkål, purjolök, vitlök, färsk chili, färsk ingefära, sesamfrön, sojasås, ostronsås, chilisås med mera.

Funkar även med fryst färdig grönsaksblandning för wok.

4 portioner kyckling med nudlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram äggnudlar
  • 300 gram strimlad kyckling
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 6 salladslökar
  • ca 70 gram broccoli, två små buketter
  • 2 morötter
  • 0,5 burk hoisinsås (250 gram)
  • 1 msk sesamolja

Tillagning

  1. Koka äggnudlar enligt paket.
  2. Bryn under tiden strimlad kyckling i olja i ca 2 minuter.
  3. Skala och skär morötter i mindre bitar - förslagsvis i några mm tjocka stavar likt tändstickor.
  4. Skölj och skär broccolin i små buketter.
  5. Skölj och strimla snett salladslöken.
  6. Fräs morötter, broccoli samt salladslök i ca 2 minuter i någon msk olja.
  7. Häll av nudlar.
  8. Blanda grönsaker och kyckling med nudlarna.
  9. Tillsätt och rör i hoisinsås och 1 msk sesamolja.
  10. Hetta upp och servera.
E-mail
Medel: 3.6 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 452 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.