Muffins eller scones med kvarg
Muffins eller scones med kvarg, fiberhavregryn, dinkelmjöl, solroskärnor och sesamfrön.
Lätta och snabba att baka i muffinsformar eller som runda scones.
En något nyttigare och fiberrikare variant på scones.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
- Blanda mjölk, solroskärnor, sesamfrön, havregryn, salt och bakpulver i en stor bunke.
- Rör i kvarg, ägg och mjölk till en smet.
- Baka som muffins: Placera ut 16 muffinsformar och dela upp smeten i dem. Ställ på en bakplåt.
- Baka som scones: Forma smeten till runda kakor på två plåtar med bakplåtspapper. Förslagsvis ca 12 stycken 10-15 cm i diameter.
- Grädda i ca 15-20 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg och är genombakta.
Serveringsförslag
- Servera som matmuffins på utflykt, på träning, sportlov eller fika.
- Eller med pålägg som smör, ost och marmelad likt vanliga scones till kvällsfika, eftermiddagsfika eller frukost.
Varianter
- Man kan också ha en halv dl pumpafrön.
- Dinkelmjölet kan bytas mot vanligt vetemjöl och fiberhavregryn mot vanliga havregryn.
Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal