Mjuk Chocolate Chip-kaka

Mjuk Chocolate Chip-kaka med bitar av mjölkchoklad och vit choklad. En rund variant på sockerkaka med god hackad choklad i.

En riktigt mäktig kaka som du kan servera som den är eller med vaniljglass till dessert.

14 - 18 bitar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 1 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mjölkcholkad (grovt hackad)
  • 2 dl vit chocklad (grovt hackad)
  • 0,5 msk smör att smörja form med
  • 1 tsk kakao
  • 1 rund form, typ sockerkaksform eller liknande

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen grovt och lägg i en skål.
  3. Smält smör i en kastrull.
  4. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat i en stor bunke.
  5. Tillsätt socker, farinsocker och därefter ägget. Blanda.
  6. Rör i smöret till en fast och jämn smet.
  7. Tillsätt chokladen och vänd runt den.
  8. Smöra en rund form. Tillsätt och vänd runt kakaon så att den fastnar i smöret.
  9. Tryck ut degen i formen.
  10. Gräddas kakan i 35 minuter.
  11. Kakan serveras som den är eller med vaniljglass.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer