Mjuk Chocolate Chip-kaka

Introduktion och förberedelse

Mjuk Chocolate Chip-kaka med bitar av mjölkchoklad och vit choklad.

En rund variant på sockerkaka med god hackad choklad i.

Serveringsförslag

En riktigt mäktig kaka som du kan servera som den är eller med vaniljglass eller en klick lättvispad grädde till dessert.

Passar till fika, utflykt, kakbuffé, fest eller bjudning.

Nybakt mjuk kaka med chokladbitar i springform.
En slags mjuk kaka smaksatt med hackad mjölkchoklad och vit choklad som du kan baka i en springform med löstagbara kanter.

12 bitar mjuk chocolate chip kaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 1 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mjölkcholkad (grovt hackad)
  • 2 dl vit chocklad (grovt hackad)
  • 0,5 msk smör att smörja form med
  • 1 tsk kakao
  • 1 rund form, typ sockerkaksform eller liknande

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen grovt och lägg i en skål.
  3. Smält smör i en kastrull.
  4. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat i en stor bunke.
  5. Tillsätt socker, farinsocker och därefter ägget. Blanda.
  6. Rör i smöret till en fast och jämn smet.
  7. Tillsätt chokladen och vänd runt den.
  8. Smöra en rund form. Tillsätt och vänd runt kakaon så att den fastnar i smöret.
  9. Tryck ut degen i formen.
  10. Gräddas kakan i 35 minuter.
  11. Kakan serveras som den är eller med vaniljglass.
E-mail
Medel: 4.3 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-25