Mjuk Chocolate Chip-kaka
Mjuk Chocolate Chip-kaka med bitar av mjölkchoklad och vit choklad.
En rund variant på sockerkaka med god hackad choklad i.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka chokladen grovt och lägg i en skål.
- Smält smör i en kastrull.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat i en stor bunke.
- Tillsätt socker, farinsocker och därefter ägget. Blanda.
- Rör i smöret till en fast och jämn smet.
- Tillsätt chokladen och vänd runt den.
- Smöra en rund form. Tillsätt och vänd runt kakaon så att den fastnar i smöret.
- Tryck ut degen i formen.
- Gräddas kakan i 35 minuter.
- Kakan serveras som den är eller med vaniljglass.
Serveringsförslag
En riktigt mäktig kaka som du kan servera som den är eller med vaniljglass eller en klick lättvispad grädde till dessert.
Passar till fika, utflykt, kakbuffé, fest eller bjudning.
Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal