Småbröd med tonfisk och selleri

Introduktion och förberedelse

Småfrallor fyllda med tonfiskröra smaksatt med stjälkselleri.

Goda som lite matigare snittar, sandwich eller smörgåsar till mingel, fest, buffé, tebjudning, kafferep, utflykt, kvällsmacka, fika, mellanmål eller soppa.

Här har jag använt små bake-off frallor men du kan också baka egna frallor ex. enkla frallor.

6 småbröd med tonfisk

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 små ljusa bake-off frallor
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 2 dl hackad selleri
  • 4 msk majonnäs
  • 2 tsk citronsaft
  • 100 g färskost
  • 0,5 klyfta vitlök

Tillagning

  1. Baka bröden enligt förpackningen.
  2. Låt tonfisken rinna av.
  3. Blanda och mosa ihop tonfisk, strimlad selleri, majonnäs, citronsaft, färskost och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Skär ett snitt upptill i varje bröd som på en bakpotatis.
  5. Fördela tonfiskröran i bröden och garnera gärna med färska blad från stjälksellerin.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20