Mexican Coffee
Mexican Coffee är värmande kaffedrink med Tequila och Kahlua kaffelikör, rörsocker eller farinsocker som toppas med lättvispad grädde.
En variant på Irish Coffee med Gold Tequila istället för whisky samt Kahlua som är en likör smaksatt med kaffe från Mexico.
Tillagning
- Brygg kaffe.
- Vispa grädden löst.
- Blanda farinsocker och vodka, Kahlua och Amaretto i ett glas som tål värme.
- Fyll på med varmt kaffe.
- Skeda eller häll försiktigt över grädden.
Serveringsförslag
- Mexikanskt kaffe kan du servera efter maten - afterdinner-drink - after ski, framför brasan eller när du känner för en spetsad uppiggande kaffe.
- Gott med choklad till som chokladtryfflar, chokladpraliner eller en liten bit Mexikansk chokladtårta.
Garnering
- Kan garneras med ett halvt krm kaffepulver, kanel eller muskot; 1/2 tsk riven mörk choklad eller en choklad-kaffeböna.
Varianter
- Mexican Iced Coffee får du om du kyler kaffet och lägg i lite isbitar samt serverar som iskaffe. Då kan man även toppa med en kula vaniljglass istället för vispad grädde.
- Uteslut grädden för en smalare variant.
Val av tequila
Du kan ta en valfri Tequila - jag tog en Oro - Gold Tequila; men även olagrad ljus Silver eller Blanco såväl som lagrad Tequila Anejo eller Reposado blir gott.
Uppskattat näringsvärde per portion: 164 kcal