Jamaicanskt kaffe

Introduktion och förberedelse

Jamaicanskt kaffe med lagrad rom. En variant på Irish Coffee med rom istället för whisky.

Perfekt kaffedrink om du vill gillar rom och grädde i kaffet. Serveras som vanligt Irish Coffee på maten eller som pigga upp drink.

Använd gärna en lagrad rom från Jamaica såklart. Captain Morgan Dark Rum eller Appleton Estate är två förslag.

Du kan också laga en cappuccino-variant.

1 glas Jamaicanskt kaffe

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 2 tsk farinsocker
  • 4 cl lagrad rom
  • 2 dl bryggkaffe
  • 3 msk lättvispad grädde
  • 1 krm kaffepulver till garnering

Tillagning

  1. Brygg kaffe.
  2. Vispa grädden löst.
  3. Blanda farinsocker och rom i ett hög glas som tål värme.
  4. Fyll på med varmt kaffe.
  5. Skeda över grädden, garnera med lite kaffepulver samt servera din Jamaicanska kaffe.
E-mail
Medel: 4.4 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 157 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.