Jamaicanskt kaffe

En variant på Irish coffee med rom istället för whisky. Perfekt kaffedrink om du inte gillar whisky utan föredrar rom.

1 glas Jamaicanskt kaffe

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 2 tsk farinsocker
  • 4 cl lagrad rom
  • 2 dl bryggkaffe
  • 3 msk lättvispad grädde
  • 1 krm kaffepulver till garnering

Tillagning

  1. Brygg kaffe.
  2. Vispa grädden löst.
  3. Blanda farinsocker och rom i ett hög glas som tål värme.
  4. Fyll på med varmt kaffe.
  5. Skeda grädden, garnera med lite kaffepulver samt servera din Jamaicanska kaffe.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat