Jamaicanskt kaffe

Jamaicanskt kaffe med lagrad rom. En variant på Irish Coffee med rom istället för whisky.

Perfekt kaffedrink om du vill gillar rom och grädde i kaffet. Serveras som vanligt Irish Coffee på maten eller som pigga upp drink.

Använd gärna en lagrad rom från Jamaica såklart. Captain Morgan Dark Rum eller Appleton Estate är två förslag.

Du kan också laga en cappuccino-variant.

1 glas Jamaicanskt kaffe

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 2 tsk farinsocker
  • 4 cl lagrad rom
  • 2 dl bryggkaffe
  • 3 msk lättvispad grädde
  • 1 krm kaffepulver till garnering

Tillagning

  1. Brygg kaffe.
  2. Vispa grädden löst.
  3. Blanda farinsocker och rom i ett hög glas som tål värme.
  4. Fyll på med varmt kaffe.
  5. Skeda över grädden, garnera med lite kaffepulver samt servera din Jamaicanska kaffe.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-15

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.