Laxsås till pasta

Introduktion och förberedelse

En god, snabb och enkel pastasås med lax, grädde och vitt vin. En laxpastasås till tagliatelle, penne, skruvar eller spagetti.

Serveringsförslag

Servera laxsåsen med pasta tillsammans med en blandad grönsallad och några halverade tomater eller annat grönt till.

Om du vill kan du göra hemgjord tagliatelle till.

Gott till vardags men funkar också som festligare pasta till helgen.

Kan garneras med mer riven parmesan och färsk hackad gräslök.

Att dricka till

Ett vitt vin som Chardonnay passar till pastan.

4 portioner laxsås till pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (standard)
  • 0,5 dl vitt vin
  • 150 gram rökt eller gravad lax
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk riven lagrad ost som parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Börja koka pastan enligt paketet.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  3. Fräs schalottenlöken och vitlöken i smöret i en stekpanna med höga kanter eller såskastrull.
  4. Stör över mjölet och rör om.
  5. Tillsätt mjölken samt vinet och rör om.
  6. Koka i någon minut under tiden pastan kokar klart.
  7. Riv ost.
  8. Skär rökt eller gravad lax i mindre bitar ca 2x2 cm.
  9. När pasta har någon minut kvar så tillsätter du grädden och kokar upp.
  10. När pastan kokat klart häller du av den.
  11. Tillsätt lax och svartpeppar till såsen och rör om.
  12. Häll pastan i laxsåsen och blanda runt så att sås och pasta blandas väl.
  13. Servera pastan med laxsås med riven ost på toppen.
E-mail
Medel: 3.9 (58 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 554 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-10