Laxrullar med pepparrot

Introduktion och förberedelse

Laxrullar med tunnbröd, rökt lax och pepparrot. Lätta att laga och goda som tilltugg och snittar. Eller ta med hela på picknick eller utflykt.

tilltugg till 8 personer

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 5 tunnbröd
  • 3 msk smör eller smörgåsmargarin
  • 5 skivor rökt lax
  • 1 bit färsk pepparrot ca 15 cm eller 4 msk pepparrot från tub
  • 1 dl gräddfil
  • Några kvistar bladpersilja

Tillagning

  1. Skala och riv pepparroten.
  2. Blanda riven pepparrot med gräddfil i en skål.
  3. Smöra tunnbröden.
  4. Fördela pepparrotsblandningen på bröden och bred ut den.
  5. Skölj och plocka bladen på bladpersiljan. Fördela dem jämnt på tunnbröden.
  6. Lägg en skiva lax på varje.
  7. Rulla ihop tunnbröden till rullar på tvären.
  8. Förpacka laxrullarna i gladplast och lägg i kylen i minst en halvtimme.
  9. Ta ut och skär bort kanterna.
  10. Skär dem i tre delar. Dela varje del diagonalt och ställ laxrullarna med diagonalen uppåt på serveringsfat.
  11. Servera laxrullarna. Garnera ev. med bladpersilja.
E-mail
Medel: 3.6 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer