Laxrullar med pepparrot
Laxrullar med tunnbröd, rökt lax och en röra av pepparrot blandad med färskost och gräddfil.
Tillagning
- Skala och riv pepparroten.
- Blanda riven pepparrot med färskost och gräddfil i en skål.
- Smöra tunnbröden.
- Fördela pepparrotsblandningen på bröden och bred ut den.
- Skölj och plocka bladen på bladpersiljan. Fördela dem jämnt på tunnbröden.
- Lägg en skiva lax på varje.
- Rulla ihop tunnbröden till rullar på tvären.
- Förpacka laxrullarna i gladplast och lägg i kylen i minst en halvtimme.
- Ta ut och skär bort kanterna.
- Skär dem i tre delar. Dela varje del diagonalt och ställ laxrullarna med diagonalen uppåt på serveringsfat.
- Servera laxrullarna. Garnera ev. med bladpersilja.
Serveringsförslag
- Lätta att laga och goda som tilltugg och snittar.
- Eller ta med hela på picknick eller utflykt som mackor.
Varianter
- Du kan ta färdig pepparrotsvisp från tub att ha som fyllning tillsammans med laxen.
- Kan även kombineras med räkrullar, rensteksrullar eller andra tunnbrödsrullar i fler smaker och fyllningar.
- Istället för bladpersilja kan du ta färsk dill och lägga några dillvippor eller msk hackad dill i varje rulle.
- Kallrökt lax kan bytas mot gravad lax.
Att dricka till
Serverade som välkomsttilltugg så passar rullarna med kylt mousserande vin som Cava eller ett glas kylt vitt Riesling. Eller lageröl.
Uppskattat näringsvärde per portion: 224 kcal