Räkrullar med tunnbröd

Introduktion och förberedelse

Räkrullar med tunnbröd med ingefära, färskost och dill. Goda och enkla räksnittar och tilltugg.

Du kan byta ingefäran mot riven pepparrot som också blir mycket gott.

En variant är att göra en skagenröra och fylla rullarna med.

Att dricka till

Gott till är ett mousserande vin ex. Rotari Brut, Cava, prosecco eller champagne.

6 portioner, 20 st räkrullar med tunnbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 5 tunnbröd, rektanglar
  • 1 burk skalade räkor i lag, ca 320 gram med spad
  • 0,5 burk färskost naturell, 200 gram
  • ca 30 gram färsk ingefära
  • 1 dl hackad dill

Tillagning

  1. Bred färskost på tunnbröden på båda sidor.
  2. Häll av spadet och krama ur räkorna. Lägg i en skål.
  3. Skala ingefäran och riv den ner samt blanda med räkorna.
  4. Hacka dill. Blanda hälften av dillen med räkorna.
  5. Ta fram en bricka eller serveringsfat att lägga upp räkrullarna på. Det ska få plats 20 stycken räkrullar.
  6. Dags att rulla rullar: sprid ut en femtedel av räkorna på ett tunnbröd och rulla ihop till en rulle. Lägg på en skärbräda samt rulla i resterande dill. Skär bort ändarna med en brödkniv. Dela sedan rullen rakt över på mitten. Skär sedan varje del snett och ställ upp med den platta skarven nedåt på serveringsfat. Fortsätt med nästa räkrulle tills du gjort alla räksnittarna.
  7. Servera direkt eller ställ övertäckta i kylen till servering.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.