Räkrullar med tunnbröd
Räkrullar med tunnbröd med ingefära, färskost och dill. Goda och enkla räksnittar och tilltugg.
Tillagning
- Bred färskost på tunnbröden på båda sidor.
- Häll av spadet och krama ur räkorna. Lägg i en skål.
- Skala ingefäran och riv den ner samt blanda med räkorna.
- Hacka dill. Blanda hälften av dillen med räkorna.
- Ta fram en bricka eller serveringsfat att lägga upp räkrullarna på. Det ska få plats 20 stycken räkrullar.
- Dags att rulla rullar: sprid ut en femtedel av räkorna på ett tunnbröd och rulla ihop till en rulle. Lägg på en skärbräda samt rulla i resterande dill. Skär bort ändarna med en brödkniv. Dela sedan rullen rakt över på mitten. Skär sedan varje del snett och ställ upp med den platta skarven nedåt på serveringsfat. Fortsätt med nästa räkrulle tills du gjort alla räksnittarna.
- Servera direkt eller ställ övertäckta i kylen till servering.
Varianter
- Du kan byta ingefäran mot riven pepparrot som också blir mycket gott.
- En variant är att göra en skagenröra och fylla rullarna med.
Att dricka till
Gott till är ett mousserande vin ex. Rotari Brut, Cava, prosecco eller champagne.
Uppskattat näringsvärde per portion: 113 kcal