Räkrullar med tunnbröd

Räkrullar med tunnbröd med ingefära, färskost och dill. Goda och enkla räksnittar och tilltugg. Du kan byta ingefäran mot riven pepparrot som också blir mycket gott.
Gott till är ett mousserande vin ex. Rotari Brut eller champagne.

6 portioner, 20 st räkrullar med tunnbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 5 tunnbröd, rektanglar
  • 1 burk skalade räkor i lag, ca 320 gram med spad
  • 0,5 burk färskost naturell, 200 gram
  • ca 30 gram färsk ingefära
  • 1 dl hackad dill

Tillagning

  1. Bred färskost på tunnbröden på båda sidor.
  2. Häll av spadet och krama ur räkorna. Lägg i en skål.
  3. Skala ingefäran och riv den ner samt blanda med räkorna.
  4. Hacka dill. Blanda hälften av dillen med räkorna.
  5. Ta fram en bricka eller serveringsfat att lägga upp räkrullarna på. Det ska få plats 20 stycken räkrullar.
  6. Dags att rulla rullar: sprid ut en femtedel av räkorna på ett tunnbröd och rulla ihop till en rulle. Lägg på en skärbräda samt rulla i resterande dill. Skär bort ändarna med en brödkniv. Dela sedan rullen rakt över på mitten. Skär sedan varje del snett och ställ upp med den platta skarven nedåt på serveringsfat. Fortsätt med nästa räkrulle tills du gjort alla räksnittarna.
  7. Servera direkt eller ställ övertäckta i kylen till servering.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer