Laxpasta Andywood pasta med lax

Laxpasta. Pasta med kallrökt lax i krämig pastasås är en riktig höjdare.
Vintips till är ett halvtorrt vitt vin av druvan Pinot Gris från Alsace eller en Chardonnay utan eller med lätt ekton.

4 portioner laxpasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram kallrökt eller varmrökt laxfilé
  • 1 st purjolök i strimlor
  • 1,5 dl torrt vittvin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk riven parmesanost eller västerbottenost
  • 300 gram pastafjärilar
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Fräs purjolök i oljan på medelvärme utan att det tar färg ca 5 min.
  2. Tillsätt vin och låt koka in.
  3. Rör ner crème fraiche och grädde.
  4. Finhacka lax (spara lite till garnering) och rör ner i pastasåsen.
  5. Sjud till simmig konsistens.
  6. Koka under tiden pastan al dente (skölj inte av pastan i vatten då förlorar du stärkelsen som binder såsen med pastan).
  7. Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar.
  8. Blanda såsen med pastan.
  9. Garnera med lax, nymalen svartpeppar samt riven ost.
  10. En riktigt god laxpasta. Servera gärna med vitt vin och ett gott bröd samt grönsallad till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer