Lax och svamppasta
Lax och svamppasta med skogschampinjon, tagliatelle, grädde, vitt vin, schalottenlök och sparris.
Tillagning
- Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
- Skala och hacka löken.
- Rensa och skiva svampen.
- Bryn lök och svamp i 1 msk smör och 1 msk olivolja i några minuter.
- Häll på vitt vin och vatten. Låt puttra på låg värme.
- Koka pastan enligt paket (tagliatelle kokas i 6 minuter). Låt sparrisen koka med pastan i ca 4 minuter.
- Skär laxen i kuber om det ej redan är gjort.
- Bryn laxen i lite olivolja, salt och peppra den samt lägg över med svampen.
- Häll över grädden och låt koka upp.
- Servera pastan och sparrisen med lax- och svampröran.
Varianter
- Gott i är också en klyfta vitlök.
- Istället för tagliatelle kan du ta valfri pasta som ex. spagetti. Även färsk tagliatelle passar såklart.
- Överkurs är hemgjord pasta taglitatelle.
- Sparris kan bytas mot sockerärtor, gröna sojabönor, babyspenat eller broccoli.
Att dricka till
Ett vitt vin som en smörig chardonnay från Australien eller en mer neutral Pinot Gris från norra Italien passar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 543 kcal