Kotletter med tomatsås
Kotletter med tomatsås i ugnen. En slags italienska kotletter gratinerade med tomatsås och lite riven ost som parmesan.
Brynta och ugnsstekta kotletter toppade med tomatsås och ost.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka löken.
- Fräs löken med pressad vitlök i hälften av olivoljan någon minut.
- Tillsätt tomaterna samt rosmarin, vinäger, socker, salt och svartpeppar. Låt koka under lock medan du förbereder ex. tillbehör.
- Bryn kotletterna i 2-3 minuter på varje sida i resten av oljan eller smöret.
- Lägg kotletterna i en ugnsform. Salta och peppra dem.
- Riv osten.
- Häll den varma tomatsåsen över kotletterna och strö över riven ost.
- Gratinera i ca 10 minuter.
- Hacka färsk basilika och garnera med till servering med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
- Servera förslagvis som på bilden med rostade rotfrukter med potatis, samt en sallad med babyspenat, kokta gröna linser, riven morot och tärnad tomat i lite olivolja och vinäger.
- Andra goda tillbehör är pasta som tagliatelle, pressad potatis, klyftpotatis eller ris.
Uppskattat näringsvärde per portion: 286 kcal