Kotletter med tomatsås

Introduktion och förberedelse

Kotletter med tomatsås i ugnen. En slags italienska kotletter gratinerade med tomatsås och lite riven ost som parmesan.

Brynta och ugnsstekta kotletter toppade med tomatsås och ost.

Serveringsförslag

4 portioner kotletter med tomatsås

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram kotletter med ben, 1 styck per portion
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 klyfta vitlök (valfritt)
  • 4 msk olivolja eller smör
  • 2 krm rosmarin
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl riven parmesanost eller grana padano
  • 0,5 dl hackad färsk basilika

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken med pressad vitlök i hälften av olivoljan någon minut.
  4. Tillsätt tomaterna samt rosmarin, vinäger, socker, salt och svartpeppar. Låt koka under lock medan du förbereder ex. tillbehör.
  5. Bryn kotletterna i 2-3 minuter på varje sida i resten av oljan eller smöret.
  6. Lägg kotletterna i en ugnsform. Salta och peppra dem.
  7. Riv osten.
  8. Häll den varma tomatsåsen över kotletterna och strö över riven ost.
  9. Gratinera i ca 10 minuter.
  10. Hacka färsk basilika och garnera med till servering med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.4 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 286 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-27