Kotletter med tomatsås

Kotletter med tomatsås i ugnen. En slags italienska kotletter gratinerade med tomatsås och lite riven ost som parmesan.

Brynta och ugnsstekta kotletter toppade med tomatsås och ost.

4 portioner kotletter med tomatsås

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram kotletter med ben, 1 styck per portion
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 klyfta vitlök (valfritt)
  • 4 msk olivolja eller smör
  • 2 krm rosmarin
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl riven parmesanost eller grana padano
  • 0,5 dl hackad färsk basilika

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken med pressad vitlök i hälften av olivoljan någon minut.
  4. Tillsätt tomaterna samt rosmarin, vinäger, socker, salt och svartpeppar. Låt koka under lock medan du förbereder ex. tillbehör.
  5. Bryn kotletterna i 2-3 minuter på varje sida i resten av oljan eller smöret.
  6. Lägg kotletterna i en ugnsform. Salta och peppra dem.
  7. Riv osten.
  8. Häll den varma tomatsåsen över kotletterna och strö över riven ost.
  9. Gratinera i ca 10 minuter.
  10. Hacka färsk basilika och garnera med till servering med önskade tillbehör.
Bryn och ugnsstek därefter kotletterna med tomatsås och riven parmesan.
Bryn och ugnsstek därefter kotletterna med tomatsås och riven parmesan.

Serveringsförslag

E-mail
Medel: 4.3 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 286 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-27