Kyckling med pestotäcke

Introduktion och förberedelse

Kyckling med pestotäcke och rotfrukter samt en enkel kall sås.

Ugnsbakad kycklingfilé täckt med en blandning av pesto, parmesan, ströbröd och olivolja.

Gott med en kall sås av yoghurt och sweet chilisås.

Varianter

Receptet kan lätt dubbleras i en större form.

2 portioner kyckling med pestotäcke

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 2 bitar kycklingfilé
  • 1 msk smör att steka i
  • 3 fasta potatisar
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 0,5 zucchini
  • 20 cm purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Pestotäcke: 2 msk olivolja
  • 3 msk pesto
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 3 msk ströbröd
  • 0,5 krm salt
  • Kall sås: 1 dl matyoghurt
  • 2 msk sweet chilisås

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll i 2 msk olivolja i en mindre ugnsform.
  3. Skala potatis, palsternacka och morötter.
  4. Skölj och skär zucchini i skivor.
  5. Dela rotfrukterna och skär i skivor, lägg i formen tillsammans med zucchini, salta och vänd runt i olivoljan.
  6. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  7. Bryn kycklingen i smör några minuter på varje sida. Sänk värmen och låt steka ca 10 minuter under lock eller folie. Låt svalna medan du blandar pestoröran.
  8. Blanda pestotäcket i en skål. Rör ihop olivolja, pesto, riven ost, ströbröd och salt. Låt stå och svälla några minuter.
  9. Skölj och strimla purjolöken.
  10. Fördela pestoröran på varje kycklingfilé.
  11. Ta ut rotfrukterna och vänd runt dem.
  12. Lägg på kycklingen samt strö purjolök runt om.
  13. Sänk värmen till 175 grader och baka kycklingen och grönsakerna i 10 minuter till.
  14. Ta ut och servera kycklingen med rotfrukterna och den kalla såsen vid sidan.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 644 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-17